Zbog ove izjave Vučića nastali su nemiri u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Zbog ove izjave Vučića nastali su nemiri u Beogradu
Foto: ATV / Zbog ove izjave Vučića nastali su nemiri u Beogradu

U Srbiji se od petka 10. jula uvodi policijski sat do ponedjeljka, saopćio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mjere počinju u petak, a Krizni štab Srbije će donijeti tačne mjere.

Policijski sat uvodi se od petka do ponedjeljka, najvjerovatnije od 18 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutru, vjerovatno na teritoriji cijele Srbije, rekao je predsjednik Srbije i dodao da će o konačnim mjerama odlučiti Krizni štab.

"Danas je od početka pandemije za nas svakako najteži dan. Evo 13 preminulih, i već u ovom trenutku ima više od 120 ljud na respiratorima. Situacija je alarmantna u Beogradu, ozbiljna u još četiri grada, ali Beogra dje u kritičnoj situaciji. U skladu sa tim, prije nego što budem govorio konkretno, reći ću koje ćemo mjere preduzeti.

Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje na više od pet ljudi, a od petka policjski čas u Beogradu. Razumije se, ostavićemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca da izlaze, majkama sa djecom i penzionerima". rekao je Vučić.

Ubrzo nakon konferencije koju je održao demonstranti su počeli da se okupljaju i prave nerede. 

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se kontroli sinoć poslije 22 sata.

Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku.

Ispred skupštine je trenutno haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija se pomjerila, a pojedinci iz mase su uzvikivali "Koga vi branite?".

Cijelu noć Beogradom je odjekivalo "Vučiću, p**eru...".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije