Besmrtni partizanski odred marširao ulicama Zagreba

1
Radiosarajevo.ba
Besmrtni partizanski odred marširao ulicama Zagreba
Foto: Davor Kovačević / Besmrtni partizanski odred marširao Zagrebom

U povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe i 80. obljetnice ustanka u Hrvatskoj, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba danas su u Zagrebu organizirali mimohod “Besmrtni partizanski odred”, javljaju hrvatski mediji.

Učesnici mimohoda krenuli su s Trga žrtava fašizma, noseći portrete svojih predaka partizana, narodnih heroja i boraca palih za slobodu.

Kretali su se Ulicom Franje Račkoga, Jurišićevom, Trgom bana Jelačića, Ilicom i Frankopanskom sve do Trga Republike Hrvatske (bivšeg Trga maršala Tita), gdje su održani pozdravni govori organizatora.

Nošenjem portreta narodnih heroja i boraca odana je počast Narodno oslobodilačkoj borbi i podsjetilo se na ustanak 1941. godine.

U Zagrebu se mimohod “Besmrtni partizanski odred” održava od 2018. godine po uzoru na manifestaciju “Besmrtni puk” koja je prihvaćena u preko 80 zemalja svijeta i Europe.

Mimohod je održan uz poštivanje epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije