Dijamant koji su ozloglašeni srbijanski Pink Panteri ukrali za minut je pronađen? Evo koliko vrijedi

0
Radiosarajevo.ba
Dijamant koji su ozloglašeni srbijanski Pink Panteri ukrali za minut je pronađen? Evo koliko vrijedi
Foto: EPA / Ilustracija

Osam mjeseci nakon filmske pljačke u Nizozemskoj, kada su Pink Panteri iz Srbije, obučeni kao junaci serije "Peaky Blinders" ukrali skupocjeni nakit, nizozemski inspektori su pronašli ukradeni plijen, a postoji mogućnost da je nađeni i dijamant čija je vrijednost čak 27 miliona eura.

Navodno su u junu 2022. godine Pink Panteri iz Srbije tokom sajma umjetnosti i ankviteta TEFAF u Holandiji pomoću macole razbili izlog i ukrali jedinstveni dragulj vrijedan 27 miliona eura.

Kako navodi nizozemski portal De Telegraaf, za sada nije poznato da li je pronađen dijamant koji je vrijedan 27 miliona eura ili je u pitanju neki drugi nakit, prenose Nezavisne.

Djevojčica (6) pala sa 13. sprata i preživjela

Djevojčica (6) pala sa 13. sprata i preživjela

Prema dosadašnjim informacijama koje su plasirane u javnost, petorka je tokom filmske pljačke bila maskirana.

"Više od 20 holandskih inspektora već osam mjeseci traga za počiniocima koji su odnijeli nakit. Tokom svih mjeseci sarađuju sa Interpolom, Evropolom i drugim zemljama svijeta, kao i sa balkanskim zemljama" piše nizozemski portal.

Nakon 11 godina bježanja: Uhapšen Srbijanac sa 16 identiteta

Nakon 11 godina bježanja: Uhapšen Srbijanac sa 16 identiteta

Pored toga, inspektori nisu otkrili gdje je pronađen nakit, koji, kao i kako napreduje potraga za poznatom grupom lopova.

"Utvrđeno je da osumnjičeni pripadaju bandi Pink Pantera, koja je odgovorna za brojne velike pljačke u Evropi posljednjih decenija" navode nizozemski mediji.

Srbijanski "Pink panteri" u Švicarskoj osuđeni na 13,5 godina zatvora

Srbijanski "Pink panteri" u Švicarskoj osuđeni na 13,5 godina zatvora

Istraga se fokusira na analizu dostupnih snimaka, izjave svjedoka, forenzičkih tragova, puteva za bjekstvo, mjesta stanovanja i vozila za bjekstvo.

S obzirom na to da se bliži datum novog sajma nakita i antikviteta TEFAF-a, ljudi umjetničkog svijeta ali i mnogi mediji su zabrinuti za nastavak istrage skupocjenog dijamanta. 

Skupocjeni dijamant nalazi se na ogrlici, a pripada Džoelu Arturu Rozentalu (80) jednom od najvećih i najcjenjenijih dizajnera nakita na svijetu.

"Ukradena ogrlica je sa žutim dijamantom kanarinca. Ovo je najveći i najvrijedniji kamen sajma. Međutim, sajam umjetnosti i antikviteta nije htio ni da potvrdi, ni da demantuje ovaj izvještaj" prenio je ranije ovaj nizozemski portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije