Dr Lejla Ćeranić dobila prestižnu nagradu u Srbiji: 'Borba za istinu se nastavlja'

0
Radiosarajevo.ba
Dr Lejla Ćeranić dobila prestižnu nagradu u Srbiji: 'Borba za istinu se nastavlja'
Foto: Blic/Privatni arhiv / Dr Lejla Ćeranić

Dr. Lejla Ćeranić, infektolog, heroina Novog Pazara, dobila je prestižnu nagradu sedmičnika NIN - Ličnost 2020. godine.

Ona je u ljeto prošle godine kada je ovaj grad bio prozvan drugim Wuhanom bila na prvoj liniji borbe s opakim koronavirusom, a za NIN-ovo priznanje kaže da joj je pripala velika čast.

Nagrade kojima se ne nadate, a nisu vam cilj kad nešto radite, onda su još vrijednije i slađe, kaže dr. Ćeranić. 

"Počastvovana sam naravno. Ona nije samo moja nagrada već i moje porodice i kolektiva koji je bio sa mnom u zaista teškim trenucima. To je nagrada ne samo za mene već za sve ljekare konačno da se čuje naš glas i da se zna neki naš položaj u ovoj zemlji", istakla je dr. Ćeranić. 

Zajedno sa još 36 ljekara specijalista pokrenula je inicijativu utvrđivanja odgovornosti rukovodstva Opšte bolnice u Novom Pazaru na čelu s direktorom Mehom Mahmutovićem, tražeći smjene zbog loše organizacije rada. 

"Svjesna sam šta sam doživjela, šta sam radila zajedno sa svojim kolegama u toku najtežih dana bolnice, ali u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici jer smo pokrivali sav teren. Ono što ja mislim jeste da onaj ko tu situaciju smatra preuveličanom ili da mi govorimo neistinu taj ili ne zna šta se dešavalo u bolnici ili postoji neki drugi razlog zbog čega ne želi da čuje istinu.  

Borba za istinu se nastavlja. Neko će je, poručuje dočekati kad tad samo da bi do toga došli o istini treba neprestano govoriti", smatra doktorica Ćeranić koju su i građani i mediji proglasili heroinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije