Neredi u Splitu: Uhapšeno više od 50 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Neredi u Splitu: Uhapšeno više od 50 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu
Foto: Dalmacija Danas / Neredi u Splitu nakon utakmice

Policija je u Splitu u srijedu navečer, 3, aprila, privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila ljekarsku pomoć, izvijestila je splitska policija.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1. Nakon završetka nogometne utakmice, iza 21 sat, skupina domaćih navijača nedopušteno je utrčala u teren u cilju napada na gostujuću ekipu i navijače.

"Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine", saopćila je policija.

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

Za nekoliko sati vanredno zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a: Obratit će se Schmidt i Cvijanović

U saoopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

"Tri policijska službenika zatražila su ljekarsu pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo", navodi se saoopćenju objavljenom poslije ponoći.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare. Policijski su službenici bili uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti, piše Večernji

Oko 22:30 sati stanje se smirilo, a tokom noći policijski službenici nastavit će nadzor javnih površina kako bi prevenirali moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba. Policija je prepratila gostujuću ekipu i navijače kako bi spriječila moguće napade i navijačke sukobe, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije