Novi detalji užasa u Hrvatskoj: Širi se snimak napada na društvenoj mreži

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji užasa u Hrvatskoj: Širi se snimak napada na društvenoj mreži
Foto: Kolaž / Pucnjava u Kaštel Štafiliću

U ponedjeljak, 1. aprila, oko 19,30 sati na ulici u Kaštel Štafiliću došlo je do pucnjave u kojoj su dvije osobe povrijeđene te su prevezene u splitsku bolnicu na pružanje daljnje liječničke pomoći

Po prvim neslužbenim informacijama, radi se o mogućem okršaju komšija u kojem je jedna od žrtava upucana iz vatrenog oružja dok je druga žrtva udarena sjekirom u glavu.

Uviđaj će utvrditi je li sukob izbio oko parkinga, kako to govore prve neslužbene informacije.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Prema prvim informacijama iz bolnice obje osobe su stabilno:

"Primljene su dvije muške osobe. Prvi pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. U ovom trenutku je u toku hitan operativni zahvat nakon kojeg će se moći procijeniti težina ozljeda. Drugi pacijent (1978.) zadobio je ranu u području glave. Medicinska obrada je u toku", odgovorili su iz splitskog KBC-a.

Portal Radiosarajevo.ba je došao do uznemirujuće snimke koja je snimljena nakon pucanja u muškarca. Na njoj se jasno vidi kako jedna osoba pokušava pomoći ranjenom čovjeku, ali u tom trenutku s leđa ga napada muškarac i sjekirom ga udara po glavi. Srećom, u tim trenucima u pomoć ranjenom čovjeku stižu dva prolaznika koji silom zaustavljaju napadača i zadržavaju ga do dolaska policije.

Snimak je uznemirujući i nećemo ga objaviti.

Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom odnosno bio je tada prijavljen zbog pokušaja ubistva i nedopuštenog držanja oružja.

Tada je bio uhićen jer je nožem u leđa i trbuh ubo tada 18-godišnjeg momka i to zato što je ovaj navodno mokrio po zidovima njegove kuće.

Policija je tada kod njega pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu. Kako su tada pisale novine, on je nakon uhićenja priznao djelo te je bio pušten na slobodu nakon ispitivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije