Užas u Hrvatskoj: Jedna osoba upucana, druga napadnuta sjekirom

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Hrvatskoj: Jedna osoba upucana, druga napadnuta sjekirom
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

U ponedjeljak, 1. aprila, u večernjim satima došlo je do pucnjave u mjestu Kaštela, u kojoj su dvije osobe ozlijeđene te su prevezene u splitsku bolnicu.

Po prvim neslužbenim informacijama, radi se o mogućoj svađi komšija u kojem je jedna od žrtava upucana iz vatrenog oružja dok je druga žrtva brutalno izudarana. Počinitelj je star 50-ak godina i uhićen je, a godine i stanje ozlijeđenih zasad nije poznato.

Policija na mjestu događaja vrši uviđaj.

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Kako neslužbeno saznaje portal Slobodna Dalmacija, jedna osoba je upucana, a druga napadnuta sjekirom.

Kako saznaju hrvatski medijii sve se dogodilo u mjestu Kaštel Štafiliću. Jedna osoba je upucana, a druga je navodno pokušavajući pružiti pomoć ranjenom udarena u glavu sjekirom od strane počinitelja. 

"Večeras oko 19,30 sati na ulici u Kaštel Štafiliću došlo je do ozljeđivanja dvije osobe. Prema prikupljenim informacijama jedna osoba je zadobila ozljede iz vatrenog oružja, dok je druga osoba zadobila ozljede nanesene oštro-tupim predmetom. Obje osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu.

Zoran Milanović: 'Amerika i EU su neprijatelji Hrvatima u BiH'

Zoran Milanović: 'Amerika i EU su neprijatelji Hrvatima u BiH'

Nadalje, jedna osoba koja se dovodi u vezu s događajem je uhićena i dovedena je u službene prostorije policije", saopšteno je iz policije.

Kako su neslužbeno doznali počinitelj je i prije prijavljivan. Prijavljen je zbog pokušaja ubistva i nedopuštenog držanja oružja. Terete ga da je u trbuh izbo mladića, također u Kaštel Štafiliću.

Osumnjičenog je uzrujalo što mu je mladić mokrio po kući. Kod osumnjičenog je nađena puška M-48, kao i punjenje za ručni bacač te tromblonska mina. Priznao je djelo. Tada je pušten nakon ispitivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije