Neodgovornost: Sa simptomima zaraze samo ušetali u dom zdravlja među pacijente

Radiosarajevo.ba
Neodgovornost: Sa simptomima zaraze samo ušetali u dom zdravlja među pacijente
Foto: Printscreen/RTVSLO / Dom zdravlja u Kopru

Zbog neodgovornih građana, dom zdravlja u Kopru u Sloveniji morao je biti privremeno zatvoren. Nepromišljenim postupcima ugroženi su i ostali pacijenti koji sada trebaju biti kući do daljnjeg.

Naime, ne poštivajući mjere, jedan muškarac ušao je u čekaonicu doma zdravlja u centru Kopra i rekao da je bio u Italiji i u kontaktu sa osobama zaraženim novim sojem koronavirusa (COVID-19).

„Nije poštovao nijedno upozorenje, bilo javno, bilo na plakatima na vratima, ponašao se krajnje neodgovorno“, kažu vlasti, kako prenosi Radio Koper.

Prostori doma zdravlja se čiste.

Slično se desilo i u prostorijama hitne pomoći na Bonifici. Od pacijenta je uzet bris i čekaju se nalazi, a ako budu pozitivni, epidemiolog će doći do svih kontakata i savjetovati ih šta poduzeti.

Primorske vijesti izvijestile su i da je prilikom zatvaranja koparskog doma zdravlja u njega ušao vidno bolesni mladić koji radi u Italiji i tako ugrozio zaposlenike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije