Drugačija 'solidarnost': Poruka stanarke iz Zagreba širi se društvenim mrežama

Radiosarajevo.ba
Drugačija 'solidarnost': Poruka stanarke iz Zagreba širi se društvenim mrežama
Foto: 24sata.hr / Poruka stanarke iz Zagreba

U vrijeme pandemije novog soja koronavirusa građani se pozivaju na promišljenost i solidarnost.

Mnogi mladi nude svoju pomoć. Tako je viralna postala poruka jedne Azre, vjerovatno iz Sarajeva, ostavljena u haustoru, koja svojim starim i bolesnim komšijama nudi da im pomogne i umjesto njih ode kupiti im namirnice, platiti račune.

Ali sada društvenim mrežama kruži i jedna nešto drugačija poruka zalijepljena u haustoru jedne zgrade u Zagrebu, koju prenosi 24sata.hr.

„U zgradu se vratio student iz Slovenije, koji mora biti u izolaciji. Upitno je tko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas ako ga vidite da izlazi prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti neodgovorni“, napisano je u poruci.
Pitanje je da li je iko ponudio pomoć studentu.

Novinari portala 24sata.hr su došli do predstavnice stanara, koja je i napisla poruku. Ona je kritkovala što student sam nije došao i rekao da je u izolaciji.

Između ostalog je zaprijetila novinarima da će ih tužiti ako naprave priču, a nazvala ih je i glupim.

O svemu više možete pročitati OVDJE.

Svaka čast, Azra! Budimo svi Azra: Pomozite ljudima koji su u rizičnim grupama

COVID-19 je ime infektivne bolesti koju uzrokuje prilično nepoznat, novi virus iz porodice koronavirusa, imena SARS-CoV-2. Proširio se svijetom, zarazio dosad više od 173 hiljade ljudi, a preminulo je 6.614 osoba. Prema podacima na stranici Wolrdometer, najveća stopa umiranja je među ljudima koji imaju više od 80 godina (14.8 posto).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije