Nataša Kandić iz Srbije žestoko odgovorila Dritanu Abazoviću

Radiosarajevo.ba
Nataša Kandić iz Srbije žestoko odgovorila Dritanu Abazoviću
Photojoiner / Nataša Kandić - Dritan Abazović

Nataša Kandić, direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Srbije, oglasila se na svom Twitter profilu povodom dešavanja u Crnoj Gori, Dritana Abazovića, lidera kolaicije "Crno na bijelo" te objavila niz tweetova na aktuelnu temu te dala podršku crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću

Prvi njen tweet glasio je:

"Dritan Abazović treba da zna da je Milo Đukanović primio preko 100.000 Albanaca 27. i 28. marta 1999., koje su srpske snage proterale iz Peći i okolnih sela".

Ubrzo nakon toga, Kandić je napisala i sljedeći tweet:

"Dritan Abazović izlete nepromišljeno - nema presude za genocid u Srebrenici u kojoj se pominje Milo Đukanović a kamoli dovodi u vezu sa tim zločinom. Samo da mu demokratija ne pomuti razum".

Nismo dugo čekali da direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Srbije objavi i treći tweet u kojem je sve pojasnila.

"Tačno je i da je policija Crne Gore u vreme Mila Đukanovića predala izbeglice iz BiH u ruke vojske Republike Srpske i da od tada nisu viđeni živi. Niko nije krivično odgovarao, porodice su dobile novčano obeštećenje", napisala je Kandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije