! / Abazović: Što Rami, Izetbegoviću i Milanoviću nisu rekli dalje ruke od Crne Gore

05. 09. 2020. u 19:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Lider kolaicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović gostujući na TV A1 poručio je da se ne treba odazivati na otvorena pisma, poput onoga koje mu je uputio crnogorski ambasador u Prištini Ferhat Dinoša

"Gdje si bio da digneš glas kad je izbila afera Koverta", upitao je Abazović Dinošu, koji je apelovao na lidera URA-e da ne ulazi u koaliciju s "onima kojima je milija Ravna Gora od Crne Gore. 

Abazović je rekao i da će zakoni o porijeklu imovine i lustraciji, pored novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti prvi usvojeni u Skupštini.  

On je, također, istakao da nova vlast treba da promoviše sve ono što DPS nije, a to je da suzbija partijsku državu. 

Abazović je poručio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je svako dobrodošao ko ima reference te da je namjera da na nekoliko pres-konferencija prikažu krvnu sliku Crne Gore i pokažu parametre koje su zatekli od bivše vlasti.  

U osvrtu na vanjsku politiku buduće vlade, prvi čovjek URA-e kazao je da Crna Gora ne treba da mijenja vanjskopolitički kurs da bi nova vlast imala mirnu tranziciju i podršku međunarodne zajednice te da svakodnevno lobira na tom planu. 

Na pitanje da li će ulaskom Demokratskog fronta u vlast u parlamentu nestati Crnogorci, Abazović je kazao da je upravo suprotno.  

On je poručio DPS-u da se Crna Gora ne brani samo iz pozicije vlasti.

Na pitanje da li se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić miješao u izbore u Crnoj Gori te gdje je bio neko da kaže Vučiću "dalje ruke od Crne Gore", Abazović je odgovorio kontraprimjedbom. 

"Gdje je bio neko da kaže Ediju Rami - dalje ruke od Crne Gore kad je podržao Đukanovića", kazao je Abazović, podsjetivši da su svojevremeno i Bakir Izetbegović i Zoran Milanović upućivali slične poruke. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA