Abazović: Što Rami, Izetbegoviću i Milanoviću nisu rekli dalje ruke od Crne Gore

Radiosarajevo.ba
Abazović: Što Rami, Izetbegoviću i Milanoviću nisu rekli dalje ruke od Crne Gore
Twitter / Dritan Abazović

Lider kolaicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović gostujući na TV A1 poručio je da se ne treba odazivati na otvorena pisma, poput onoga koje mu je uputio crnogorski ambasador u Prištini Ferhat Dinoša

"Gdje si bio da digneš glas kad je izbila afera Koverta", upitao je Abazović Dinošu, koji je apelovao na lidera URA-e da ne ulazi u koaliciju s "onima kojima je milija Ravna Gora od Crne Gore. 

Abazović je rekao i da će zakoni o porijeklu imovine i lustraciji, pored novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti prvi usvojeni u Skupštini.  

On je, također, istakao da nova vlast treba da promoviše sve ono što DPS nije, a to je da suzbija partijsku državu. 

Abazović je poručio da u budućoj vlasti neće biti revanšizma i da je svako dobrodošao ko ima reference te da je namjera da na nekoliko pres-konferencija prikažu krvnu sliku Crne Gore i pokažu parametre koje su zatekli od bivše vlasti.  

U osvrtu na vanjsku politiku buduće vlade, prvi čovjek URA-e kazao je da Crna Gora ne treba da mijenja vanjskopolitički kurs da bi nova vlast imala mirnu tranziciju i podršku međunarodne zajednice te da svakodnevno lobira na tom planu. 

Na pitanje da li će ulaskom Demokratskog fronta u vlast u parlamentu nestati Crnogorci, Abazović je kazao da je upravo suprotno.  

On je poručio DPS-u da se Crna Gora ne brani samo iz pozicije vlasti.

Na pitanje da li se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić miješao u izbore u Crnoj Gori te gdje je bio neko da kaže Vučiću "dalje ruke od Crne Gore", Abazović je odgovorio kontraprimjedbom. 

"Gdje je bio neko da kaže Ediju Rami - dalje ruke od Crne Gore kad je podržao Đukanovića", kazao je Abazović, podsjetivši da su svojevremeno i Bakir Izetbegović i Zoran Milanović upućivali slične poruke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije