Nastavak priče o masonima na Balkanu: Stigle su nove informacije

Radiosarajevo.ba
Nastavak priče o masonima na Balkanu: Stigle su nove informacije
Foto: Kutnik / Izdanje on-line časopisa za članove Velike lože Hrvatske

Nakon afere glavnog državnog odvjetnika u ostavci Dražena Jelenića, hrvatska javnost pokazala je veliki interes za to ko je mason u Hrvatskoj.

Sve više imena pojavljuje se u javnosti, o nekima od njih već je pisano, a neki drugi se razotkrivaju ili sami ili se njihova imena i fotografije pojavljuju u internim biltenima pojedinih masonskih loža.

Portal Direktno u posjedu je jednog od tih „masonskih biltena“ koji kruži i društvenim mrežama, a na jednoj od fotografija nalazi se i nekadašnji zamjenik predsjednika Uprave koncerna Ericsson Nikola Tesla d.d. i današnji vlasnik i direktor konsultantske firme Lator Rajko Pfaff.

Masoni u BiH još skriveni iza inicijala, ne žele "izaći na svjetlo"

Dakle, portal Direktno u posjedu je tromjesečnog izdanja on-line časopisa za članove Velike lože Hrvatske Kutnik u kojemu se navodi da je 27. aprila 2013. godine održana svečana skupština Velike lože Hrvatske te da je "tom prigodom Veliki majstor zavjetovao časnu braću starješine', a na popisu zavjetovanih nalazi se i 'brat Rajko Pfaff, Loža Tri svjetla'.

Kako je ovaj portal pisao ranije, Velika lože Hrvatske najpoznatija je po tome da je na čelu bio pokojni advokat i izdavač Marijan Hanžeković, a u izdanju tromjesečnika navodi ga se kao „velikog rizničara“.

Izdanje on-line časopisa za članove Velike lože Hrvatske - undefined

Foto: Kutnik: Izdanje on-line časopisa za članove Velike lože Hrvatske

Kako je navedeno na Pfaffovom LinkedIn profilu, u Ericssonu je proveo 34 godine, sve do 2004. godine. Sljedeće dvije godine provodi na čelu kompanije KATE-KOM, a prema podacima Poslovne Hrvatske, 2005. osniva i vlastitu firmu za „savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem“ specijaliziranu za konsalting u telekomunikacijama Lator d.o.o u kojoj je ujedno i prokurist.

Upravo pomoću podataka tvrtke Lator navedenih na stranicama servisa FinInfo redakcija portala Direktno dolazi do broja mobitela Rajka Pfaffa koji u telefonskom razgovoru s novinarom demantira članstvo u masonskoj loži, ističe da mu nije poznato da je njegov lik izašao u časopisu te dodaje da je vjerovatno riječ o zabuni.

"Ne znam kakav je to časopis... Ne, ne, nisam član. To je vjerojatno neka zabuna", rekao je Pfaff.

Na naš upit je li ikada bio član masonske lože Pfaff više puta navodi da nije te tako zaključuju razgovor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije