! / Nakon što je priznao da je mason, glavni državni odvjetnik u Hrvatskoj podnio ostavku

19. 02. 2020. u 22:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Dražen Jelenić je danas podnio ostavku na funkciju hrvatskog glavnog državnog odvjetnika. Ostavka je uslijedila nakon što je u utorak, 18. februara, priznao da je mason.

"Od prvoga dana sve do danas dužnost Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske obnašao sam s ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući neovisnost državnog odvjetništva. Tako sam postupao i tijekom svih 28 godina rada u državnom odvjetništvu.

Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezano za moje članstvo u masonskoj udruzi. To članstvo u zakonitoj udruzi ni na koji način nije utjecalo na obnašanje moje dužnosti, no te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće. Istodobno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno odvjetništvo, procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto čelnika cijele državnoodvjetničke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje.

Stoga sam danas Vladi Republike Hrvatske uputio zahtjev za razrješenje s dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Iako činom ostavke moj mandat Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske ranije završava, s te dužnosti odlazim mirne i čiste savjesti", saopćeno je iz Državnog odvjetništva Hrvatske, prenosi Jutarnji list.

Glavni državni odvjetnik u Hrvatskoj priznao: Da, mason sam!

O Jelenićevoj ostavci počelo se govoriti nakon što je u utorak potvrdio da je slobodni zidar, te da je ljekar i vođa jedne od masonskih loža Nikica Gabrić pokušao uticati na tok predistrage protiv troje novinara sedmičnjaka 7Dnevno koji su navodno ucjenjivali ljekara tražeći od njega 200.000 kuna (blizu 50.000 maraka) kako ne bi objavili fotografije ceremonije masonske lože kojoj pripada.

Ostatak teksta možete čitati ovdje.

O ovom slučaju se oglasio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji tvrdi da su masoni i njemu ponudili da bude njihov član, ali da je on to odbio. 

Tagovi: Hrvatska masoni

NEMA KOMENTARA