Najteži dan za porodicu Šaulić: Šabanovo tijelo stiže u Srbiju

Radiosarajevo.ba
Najteži dan za porodicu Šaulić: Šabanovo tijelo stiže u Srbiju

Iako cijela procedura predugo traje, porodici Šaulić su ipak izašli u susret i dozvolili im vidjeti tijelo prije obdukcije, te su njih dvoje proveli pola sata sami u sobi gdje je bilo Šabanovo tijelo.

Kako piše srbijadanas.com, prostorija je bila posebno ukrašena cvijećem i svijećama. 

Kako se saznaje, obdukcija će biti obavljena u 10 sati i trajat će dva do tri sata, te je planirano da se sve završi do 14 sati.

"Prema proceduri koju nalažu njemački zakoni, nakon obdukcije sva dokumenta šalju se tamošnjem tužiocu, a zatim će ih od njega zatražiti advokat porodice Šaulić. Porodica želi da se odmah nakon toga sa Šabanovim tijelom vrati u Srbiju, ukoliko bude moguće već istog dana. Svi se nadaju da je to izvodljivo i da će tijelo pjevača stići danas u Srbiju, avionom, kako je ranije isplanirano", kaže izvor blizak produkciji. 

Komemoracija Šabana Šaulića trebala bi biti održana u petak u 11 sati u Skupštini grada, a sahrana odmah nakon toga u 14.30 na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije