Poznat identitet osobe koja je kriva za nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet osobe koja je kriva za nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić
Foto: Kurir / Ilustracija

Alsin Levent (35) iz Turske je vozač koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povrijeđen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju Večernje novosti.

Vozač je uhapšen, ali nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povrijeđen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor koji posjeduje zvanične informacije iz policije.

Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola, prenosi Kurir.rs.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pjevača Šabana Šaulića.

“Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvijek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak”, kaže generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić.

Tijelo Šabana Šaulića će se, nakon sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije prebaciti u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportirati u kapelu na Novom groblju.

Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića bit će najvjerovatnije u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije