Zaostavština / Šaban Šaulić prije tri mjeseca sastavio testament

19. 02. 2019. u 12:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 286

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je u nedjelju rano ujutru tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, prije tri mjeseca je svoju posljednju volju izdiktirao porodičnom advokatu koji je i sastavio testament, pišu srbijanski mediji.

"Šaban je u posljednje vrijeme bio prilično uznemiren, kao da je predosjetio da će se nešto strašno dogoditi. Jednog jutra se probudio i zamolio Gocu da pozove porodičnog advokata. Rekao joj je da se već izvjesno vrijeme ne osjeća najbolje i da želi sastaviti testament. Ona mu je rekla da ne pretjeruje i da za to ima vremena, ali na kraju je, pošto je bio uporan, učinila kako je želio", rekao je izvor ovog lista, koji je dodao da je testamen sačinjen u porodičnoj kući Šaulića. 

Kako se navodi, Šaban je vilu vrijednu milion eura ostavio supruzi Goci, kuću u Krčedinu unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na nasljednike Ildu, Sanelu i Mihajla

"Testament je sačinjen u njihovoj porodičnoj kući, u Gocinom prisustvu. U njemu je izričito naveo da supruzi ostavlja vilu vrijednu milion eura, u kojoj ima doživotno pravo uživanja, nakon čega je nasljeđuju djeca i unuci. Pored toga, kuću u Krčedinu ostavio je unucima, dok je tri stana u Beogradu raspodijelio na troje djece: Mihajla, Ildu i Sanelu. Navodi se da je Šaban u testamentu striktno naveo da kuća na Dedinju i imanje u Krčedinu ne mogu da budu prodati, dok djeca sa stanovima mogu da rade šta žele. Pored nepokretne imovine, Šaulić je ovlastio suprugu da raspolaže ušteđevinom na računima otvorenim na njegovo ime. Prema tvrdnjama prijatelja porodice, na tim računima ima najmanje 500.000 eura i taj novac pripašće Gordani Šaulić", naveo je izvor pomenutog lista. 

Podsjetimo, Šaban Šaulić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

"Tijelo se još uvijek nalazi u Njemačkoj, a sahrana će se obaviti u nedjelju ili ponedjeljak...", kazao je za Radiosarajevo.ba menadžer Šabana Šaulića Sabit Dervišević

 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA