Najavljen veliki projekat u Dubrovniku: Ulaganja preko 100 miliona eura

2
Radiosarajevo.ba
Najavljen veliki projekat u Dubrovniku: Ulaganja preko 100 miliona eura
Index.hr / Hoteli Plat

Dubrovačka hotelska kuća Hoteli Plat prešla je u većinsko vlasništvo međunarodne kompanije Karisma Resorts International, koja je preuzela i upravljanje.

"Planira se revitalizaciju tog hotelskog kompleksa", poručuju iz Karisme.

Prema informacijama kojima raspolažu hrvatski mediji planirano ulaganje kreće se iznad 100 miliona eura(195 miliona KM).

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Hoteli Plat su hotelski kompleks u mjestu Plat, u čijem su sastavu (bila) dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona, od kojih su jedan hotel i šest vila (sve kategorizirano s tri zvjezdice) bile i jedno vrijeme u upotrebi. Udaljeni su 15 kilometara od Dubrovnika a 10 kilometara od aerodroma.

"U potpunosti je realizovana transakcija kojom je kompanija Karisma Resorts International postala jedini vlasnik društva KHA četiri d.o.o., većinskog vlasnika dubrovačkog Hotela Plat. Ova transakcija otvorit će i put za revitalizaciju Hotela Plat i vezanog turističkog kapaciteta u mjestu Plat, za što su već i ranije postojali ambiciozni planovi, ali izazovni privredni i epidemiološki kontekst u zadnjih nekoliko godina te je planove stavio po strani", ističu iz Karisme.

Hoteli Plat
Index.hr: Hoteli Plat

O samoj transakciji i iznosu preuzimanja ne navode puno detalja, osim što su na pitanje Hine rekli da su većinski udio preuzeli od investicijskog fonda Prosperus, koji je imao oko 60 posto udjela.

Ulaganja od 100 miliona eura

Investicija u revitalizaciju Hotela Plat koju sada najavljuju iz Karisme, iznad 100 miliona eura, znatno je viša od one koju su najavljivali pri privatizaciji Hotela Plat 2015. i 2016., kada se spominjalo nešto iznad 53 miliona eura (96 miliona KM) i zbog čega su Hoteli Plat 2016. godine uvršteni na listu strateških investicijskih projekata RH.

Sada iz Karisme poručuju da preuzimanjem vlasništva i upravljanja žele omogućiti realizaciju ambicioznih planova za Hotel Plat u smislu najboljih svjetskih praksi uklopljenih u lokalnu zajednicu i ekološke standarde.

"Karisma je kompanija s više od 20 godina iskustva u luksuznom hotelijerstvu te ima znanje, želju i resurse da postojećem lokalitetu i cijeloj turističkoj zajednici donese novu vrijednost, a Hotele Plat pretvori u vrhunsku turističku destinaciju. Hrvatska i sve ono što ona nudi u turističkom smislu pravo je blago Jadrana", poručili su iz te međunarodne kompanije, prenosi index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije