Na Kosovu ubijen tjelohranitelj Aleksandra Vulina?

18
Radiosarajevo.ba
Na Kosovu ubijen tjelohranitelj Aleksandra Vulina?
FOTO: Facebook / Bojan Mijailović

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla kazao je da je na Kosovu nakon napada na policiju ubijen tjelohranitelj šefa tajne službe srbije Aleksandra Vulina - Bojan Mijailović.

"Juče smo putem video snimka svjedočili prisustvu glavnog zločinca i lidera terorističke akcije Milana Radojičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih koji je takođe učestvovao u tom činu Bojan Mijailović, tjelohranitelj srpskog šefa BIA Aleksandra Vulina, tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine.

Država Srbija je vodeća strana uključena u ovaj teroristički napad usmjeren na destabilizaciju Republike Kosovo. Zbog toga već postoji formalna i strukturna veza između umiješanosti Aleksandra Vučića u napad 24. septembra u Banjskoj, Milan Radojčić, kao potpredsedavajući Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica su sankcionisana i na američkoj crnoj listi. Ovo dvoje su najbliži ljudi srbijanskom predsjedniku.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Ove činjenice su još jedan dokaz da se ciljevi Srbije prema Republici Kosovo uopšte nisu promijenili od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande tog režima, sada predsednika aktuelnog režima u Srbiji. Čak su i najveći optimisti koji su do sada lagali sebe o promjenama u ovoj državi ovih dana uvjereni u suprotno.

Želim još jednom da izrazim zahvalnost Policijskoj stanici Kosova tog dana i na neviđenom profesionalizmu, akciji u kojoj nijedan civil nije povrijeđen", napisao je kosovski ministar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije