Na Kosovu dva nova slučaja koronavirusa, ukupno 15 zaraženih

Radiosarajevo.ba
Na Kosovu dva nova slučaja koronavirusa, ukupno 15 zaraženih
Foto: DW / Njemačka i COVID-19

Zaraženih: 174.085
Umrlih: 6.684
Oporavljenih: 77.866
Broj slučajeva u BiH: 24

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova saopštio je da su danas još dva ispitana slučaja imala pozitivne rezultate na korona virus, čime se broj zaraženih povećao na 15.

Pored trinaest do sada pozitivnih slučajeva, dva nova pozitivna slučaja na SARS-CoV-2 potvrđena su danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju Nacionalnog instituta javnog zdravlja Kosova.

"Dva slučaja su verenici koji su došli iz Londona danas i stigli su direktnom linijom London - Priština. Njih dvoje su boravili u Londonu od 4. do 16. marta 2020. godine, a danas su ih otkrile zdravstvene službe Međunarodnog aerodroma 'Adem Jashari' i ispraćeni su na Infektivnu kliniku u Prištini", navodi se u saopštenju.

Jedan zaraženi je iz sela Korishe, opština Prizren, a drugi iz opštine Obilić. Oba zaražena imaju 26 godina.

Iz Nacionalnog instituta javnog zdravlja saopšteno je da je od 8. februara do 16. marta u njihovoj laboratoriji testirano ukupno 263 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2 od kojih je ukupno 15 imalo pozitivne rezultate.

Vlada Kosovo je sinoć na zahtev ministra zdravlja odlučila da proglasi vanredno stanje u javnom zdravstvu. Ministarstvo zdravlja odgovorno je za upravljanje proglašenom vanrednom situacijom u javnom zdravstvu.

Prema merama Vlade Kosova opštine Vitina, Klina i Mališevo odakle su zaraženi pacijenti, stavljene se u karantin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije