Muškarac se utopio u Rijeci, kolege ga bacile? ‘Vikali su - mulac, što glumiš!?‘

Radiosarajevo.ba
Muškarac se utopio u Rijeci, kolege ga bacile? ‘Vikali su - mulac, što glumiš!?‘
Foto: EPA-EFE / Rijeka

Policija je potvrdila da je sinoć na plaži na Pećinama kraj hotela Jadran u Rijeci došlo do utapljanja muškarca. Nisu htjeli navoditi detalje, samo kažu da uviđaj traje, da je nesretna osoba u 40-ima, te da je u incidentu sudjelovalo više osoba.

Novi list, ali i jedan svjedok cijelog događaja, navode da je muškarca u more gurnula grupa muškaraca koji su se u tom trenutku nalazili na plaži.

"Kao i uvijek pa tako i danas odlučio sam nakon treninga otići na more radi rekuperacije. Prilikom dolaska na Pećine (stijene blizu Jadran hotela) uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali cca 30-40 godina.

Nakon nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog “prijatelja” nasilno u more.

Iako na prvu se činilo da je sve u redu jer je čovjek nastavio plivati, nakon samo 20 sekundi tijelo je postalo beživotno.

Pošto je teren sam po sebi loš (duboko more i samo stijene) odlučio sam pomoći čovjeku. Nekako smo ga izvukli van i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo.

U tom trenutku dolazi hitna pomoć i kreću s reanimacijom, ali nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji cijelo vrijeme su mi dobacivali 'mulac šta glumiš', 'nemoj da podivljam pa će gospoda policija morat’ pucat’ po meni'.

Kako sam čuo, ista ekipa ima podeblji policijski dosje pa čak i zatvorski.

Jedan život je izgubljen,ali se nadam da će odgovorni znati kazniti ovo", napisao je A. V. na Facebooku, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije