Božinović: Hrvatska ima oko 350.000 stranih gostiju, što je raritet

Radiosarajevo.ba
Božinović: Hrvatska ima oko 350.000 stranih gostiju, što je raritet

Hrvatska u ovom trenutku ima oko 350.000 stranih gostiju, što je raritet ne samo u Europi, poručio je u nedjelju potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, za vrijeme posjete Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj. 

Božinović, predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite, to je rekao odgovarajući na novinarski upit kako tumači novu prijetnju širenjem zaraze koronavirusa te mogućnosti uvođenja još rigoroznijih zaštitnih mjera. 

"Važno je da trenutačno nema podataka da se radi o težim kliničkim slikama, još nema nikoga na respiratoru, ali svakodnevni pratimo i analiziramo situaciju", kazao je Božinović. 

Što se tiče Đakova, gdje je novo žarište zaraze, Božinović navodi kako epidemiološke službe stanje drže pod kontrolom i najbolje će ocijeniti o potrebi rigoroznijih mjera. Tako su odgođena krizmena slavlja, ali od epidemiologa nije došla nikakva inicijativa za strožim mjerama, naveo je. 

Napomenuo je kako su u Stožeru odlučili da inspektori obilaze noćne klubove i prate poštivanje uputa HZJZ-a što će uskoro, najavio je, analizirati i u slučaju potrebe posegnuti i za drugim mjerama. 

Ujedno predlažu, istaknuo je Božinović, da se za neko drugo razdoblje odgode sva putovanja u inozemstvo koja nisu nužna, kako bi se stanje dovelo pod kontrolu, što se ne odnosi samo na BiH, nego i druge susjedne zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije