Mračne tajne porodice 20-godišnjeg ubice, Davida Komšića iz Kiseljaka

Radiosarajevo.ba
Mračne tajne porodice 20-godišnjeg ubice, Davida Komšića iz Kiseljaka
Megavijesti / David Komšić (desno)

Nakon što je jučer Županijski sud u Zagrebu osudio Davida Komšića (20) iz Kiseljaka na 30 godina zatvora, jer je prošle godine brutalno ubio svoju bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (19), novinari Večernjeg lista istražili su zanimljive detalje u njegovoj porodici.

David Komšić iz Kiseljaka osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva djevojke

Njegov otac Ivo Komšić cijeli se život bavi ugostiteljstvom. Prije nego što se s porodicom iz Kiseljaka doselio u Zagreb, u Kiseljaku je vodio vrlo posjećenu diskoteku “Miami” koju su otvorili nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH.

Sličnim se poslom bavio i u Zagrebu gdje je godinama držao kafić Metropolis na Ferenčici, udaljen svega dvjestotinjak metara vazdušne linije od zgrade u kojoj je stanovala Kristina Krupljan.

U istom kafiću kao konobar je neko vrijeme radio i David Komšić koji je, prema iskazima svjedoka, nakon osnovne škole prekinuo školovanje.

 I Davidova majka Olivera potječe iz bogate porodice. Njen otac bio je poduzetnik i vlasnik benzinske pumpe u Kiseljaku.

Ona je, nakon doseljenja u Zagreb, otvorila salon za pedikuru i uređenje noktiju. Odrastanje u takvom okruženju formiralo je Davida Komšića te ga dovelo do toga da Kristinu Krupljan ubije s 88 uboda nožem, nakon čega je nazvao – oca.

No ono što je Komšić napravio njegov otac ovaj put nije mogao popraviti pa je 21-godišnjak postao treća osoba u porodici Komšić koja je optužena za ubistvo. Njegov djed ubio je dvoje ljudi prije više od trideset godina, a sestra njegovog oca u svom je domu hicem iz pištolja usmrtila susjeda, piše Vecernji.hr.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije