Uskoro presuda Davidu Komšiću iz Kiseljaka: Ubio trudnicu s 88 uboda nožem

Radiosarajevo.ba
Uskoro presuda Davidu Komšiću iz Kiseljaka: Ubio trudnicu s 88 uboda nožem
0 / Foto: Pixell / Detalji sa suđenja Davidu Komšiću

Iznošenjem završnih riječi Tužilaštva i odbrane u Županijskom sudu Zagreb završeno je suđenje Davidu Komšiću (20) iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19). Sutkinja Sanja Mazalin objavit će presudu u ponedjeljak, 9. aprila, prenosi 24sata.hr.

Priznao ocu

Tužiteljica Natalija Slavica kazala je da je njihova veza bila turbulentna te da se radilo o patološkoj ljubavi.

"Nesporno je da se dogodilo jedno od najokrutnijih ubistava koje pamti hrvatska javnost. Komšić je to priznao ocu, otišao je do prijatelja i zatražio od njegove djevojke da mu da čistu odjeću, jer je njegova bila natopljena Kristininom krvlju. To je učinjeno s namjerom kako bi sakrio tragove. Možda je bio u šoku, ali je bio dovoljno svjestan da, nakon 88 uboda nožem, razmišlja o presvlačenju odjeće", rekla je tužiteljica Slavica.

Zaključila je da se radi o ubistvu iz bezobzirne osvete, jer je Komšić znao da je Kristina u vezi s drugim muškarcem i da je trudna. Također, kazala je tužiteljica, Kristina je željela prekinuti vezu, jer nije željela biti s nekim ko je zlostavlja.

Komšić je u jednom momentu stravično ubistvo nazvao nesrećom te je ponovio da se ne osjeća krivim. Njegov branilac Veljko Miljević rekao je da je njegov klijent Kristininim ponašanjem doveden u stanje dugotrajne patnje i razdraženosti. Podsjetio je na nalaze psihijatara od prije četrdesetak godina, koji su takvo ponašanje opisali kao čašu u koju kapa.

Broj uboda

"Pa, onda, nakon jedne kapi, slijedi potpuno neprimjerena reakcija, ali je to kap koja je prelila čašu", govorio je advokat Miljević.

Rekao je još da zvuči monstruozno kad se čuje za 73 ubodne rane i 15 reznih, ali u psihijatriji, prema njegovim riječima, to se tako ne gleda.

"Jedan od kriterija za razgraničenje smanjene uračunljivosti je numerički kriterij, broj uboda, a samo su dvije povrede bile smrtonosne", rekao je Miljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije