David Komšić iz Kiseljaka osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva djevojke

Radiosarajevo.ba
David Komšić iz Kiseljaka osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva djevojke
0 / Foto: Pixell / Detalji sa suđenja Davidu Komšiću
Županijski sud u Zagrebu danas je osudio Davida Komšića (20) iz Kiseljaka na 30 godina zatvora, jer je prošle godine brutalno ubio svoju bivšu trudnu djevojku Kristinu Krupljan (19).

Zločin se dogodio njenoj Opel Astri u ulici Svetog Josipa Radnika 16 u Zagrebu. Komšić je djevojci zadao 88 ubodno reznih rana, nakon što mu je ona obznanila prekid veze.

Prema odluci sudskog vijeća David Komšić osuđen je zbog teškog ubistva na kaznu dugotrajnog zatvora, na što je vrlo burno reagirao Ivo Komšić. Otac optuženog napustio je sudnicu zajedno sa suprugom Oliverom, odgurnuvši i pravosudnog policajca.

"Sramota, osudili ste dijete iz Bosne, odlazim odavde, j...vam mater"!, vikao je tata Komšić nakon što je saznao presudu.

David Komšić mirno je odslušao objavu presude i njezino obrazloženje. Davidove sestre ostale su u sudnici plačući i slušajući obrazloženje presude, koju je sutkinja počela obrazlagati u 13:43 sati.  Bila je suočena s izvjesnim smrtnim ishodom, strahom, što ovom ubistvu daje obilježje teškog.

Ta okrutnost mora biti iznadprosječnog intenziteta koji inače prati takav čin nasilja. U ovom slučaju ta je okrutnost ostvarena. Da je Kristina umrla odmah to bi bilo označeno kao obično ubojstvo. Ali, ta njezina svjesnost dok je 88 puta podizao ruku i ubadao čini to ubistvo posebno okrutnim, kazalaje u obrazloženju sutkinja Sanja Mazalin, prenosi Jutarnji.hr.

Podsjećamo, suđenje Davidu Komšiću počelo je 1. veljače ove godine i završeno je u roku od dva mjeseca.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije