Može li se za 50 eura ući u Crnu Goru: Uhapšen Nijemac koji se proslavio izjavom

cdm.me
Može li se za 50 eura ući u Crnu Goru: Uhapšen Nijemac koji se proslavio izjavom

Nakon iznijetih navoda u medijima stranog turiste da je u pasoš stavio 50 eura i ušao u Crnu Goru bez kontrole, policija je utvrdila je da navodi nisu tačni. Ne samo to, pomenuti turist, njemački državljanin, uhapšen je zajedno sa osobama koje su sa njim prešle granicu, piše CdM.

Policija je utvrdila da je njemački državljanina D.R. (31) dao izjavu i da je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Njemačke.

Nakon saslušanja Osnovni državni tužilac u Ulcinju je za D.R., drzavljanina Njemačke, odredio tužilačko zadržavanje do 72 sata, gdje mu je tužilac, pored prvobitnog krivičnog djela, stavio na teret i krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

D.R. je naveo da je prilikom ulaska u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca, te da je na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole te i bez neophodnog PCR testa prilikom ulaska u Crnu Goru iz Albanije.

"Nedugo nakon ove izjave on je identificiran, ali i osobe koje su sa njim prešle državnu granicu Crne Gore. Od njih su prikupljenja obavještenja a nakon sprovedene kriminalističke obrade utvrđeno je da izjava data medijima nije tačna ali i da su počinili krivčno djelo zbog čega su uhapšeni. Prikupljena su obavještenja od novinara i od kamermana koji su zabilježili ovu izjavu", saopštila je Uprava policije.

Obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se ispitaju navodi interjua i sve druge okolnosti.

“Sprovedena kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su ova lica 8. jula prešla državnu granicu na graničnom prelazu Božaj iz Albanije u Crnu Goru. Oni su prilikom kontrole na granici saopštili da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Njemačkoj, ali nisu kazali da ostaju u Crnoj Gori na ljetovanju i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj”, pojasnili su u Upravi policije.

Na ovaj način D.R., A.I., Š.J. i F.F. su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca su uhapšeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije