... / Crna Gora više nije korona-free država

08. 07. 2020. u 08:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Zbog konstatnog porasta broja zaraženih koronavirusom, odlučeno je da se epidemija proglasi u više opština na sjeveru Crne Gore, saopćilo je Nacionalno koordinaciono tijelo ove zemlje.

Prema informacijama iz crnogorskih medija, epidemija je proglašena na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje.

"Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cijele države, sa posebno ugroženim sjevernim i centralnom regionom, i činjenica da sve veći broj oboljelih ne uspjeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji tih opština", saopćilo je Nacionalno koordinaciono tijelo Crne Gore. 

Na cijeloj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju se zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

"U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče donijeto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata", dodano je u saopćenju.

Preporučeno je da se obavezno nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mjestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA