CG / Kazne do 2.000 eura: Oštre mjere Vlade Crne Gore nakon velikog rasta broja zaraženih

03. 07. 2020. u 17:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

U Crnoj Gori je danas u beranskoj bolnici preminula 67-godišnja osoba iz Rožaja od posljedica koronavirusa, dok je prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje još 47 zaraženih.

Novoinficirani su iz Rožaja 17, Podgorice 16, Tivta 5, Danilovgrada 2, Budve, Petnjice, Andrijevice, Bara, Herceg Novog, Cetinja i Nikšića po jedan.

Od 47 novootkrivenih, 28 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva dok se kod 17 oboljelih traga za izvorom infekcije. Na osnovu današnjih podataka u Crnoj Gori je 54 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika.

Nakon velikog rasta broja zaraženih Vlada Crne donijela je oštre mjere. Tako će iznosom od 100 do 2.000 eura biti kažnjeno svako fizičko lice koje se ne pridržava fizičke distance, ne koristi masku i druga propisana zaštitna sredstva, uđe bez zaštitne maske u objekat u kojem je obavezno nošenje maski.

Ista kazna predviđena je i za osobe koje se bez maske voze u taksiju. Tokom vožnje u taksiju mogu biti najviše dva putnika, obavezno na zadnjem sjedištu, objavljeno je na twitter nalogu Vlade Crne Gore.

crna_gora_taxi_korona.jpg - undefined

Foto: Vlada Crne Gore

KOMENTARI (1)