Crnogorski mitropolit Mihailo: U Srebrenici je bio genocid

9
Radiosarajevo.ba
Crnogorski mitropolit Mihailo: U Srebrenici je bio genocid
Foto: RTCG / Mitropolit Mihailo

Negirati danas užasni zločin u Srebrenici, zločin je sam po sebi, pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen ministar - saopštio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve, Mihailo.

On je kazao da kao fiže glas protiv negiranja zločina u Srebrenici, kao hrišćanin koji svjedoči Hrista i propovijeda jevanđelje, i kao čovjek koji voli svoj narod, ali i sve druge narode, piše Portalanalitika.me.

"Pozivam krvomutnike iz crnogorske Vlade i samu Vladu da se da ne otvaraju stare rane; u Srebrenici je bio genocid. To jeste bio i biće za sva vremena dok je ljudi. Danas je groblje žrtava genocida u Srebrnici jezivo mjesto koje pokazuje i opominje da je zlo među nama, i čeka priliku da se očituje na najsvirepiji način.

Neka je pokoj duši svim nevino stradalim srebrničkim žrtvama, od metka i kame bezdušnih ljudi koji se ljudima ne mogu nazvati.

Negirati danas taj užasni zločin, zločin je sam po sebi, pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen ministar. Ako ne osudimo ovo djelo onda nijesmo ono što jesmo - ljudi", kazao je Mihailo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije