Mirjana Hrga se oglasila na društvenim mrežama: "Svaki ispaljeni izraelski metak pucanj je u Europu"

4
Radiosarajevo.ba
Mirjana Hrga se oglasila na društvenim mrežama: "Svaki ispaljeni izraelski metak pucanj je u Europu"
Facebook / Mirjana Hrga na Bliskom istoku

Mirjana Hrga poznato je TV lice u Hrvatskoj i regionu, koja je iako je željela postati stjuardesa, postala jedna od cijenjenih reporterki, urednica, te novinarki. 

Svoju karijeru počela je graditi na HRT 1994. godine, neposredno nakon što je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a tada se na audiciju prijavilo više od 1.000 kandidata. Mirjana je bila jedna od onih koja je uspjela proći konkurs. Dok je bila na HRT-u, radila je informativnu emisiju "Motorišta", a nakon karijere na HRT-u prešla je na Novu TV. Vodila je emisije "Dnevnik", "Epicentar, "10 do 8" te "Vijesti". Također je bila u Al Jazzeri, sa sjedištem u Dohi, a svoje urede ima i na Balkanu. Nakon pet godina, prelazi u RTL, te je kasnije prekinula suradnju sa televizijom i odlučila se povući sa malih ekrana. 

U Al-Jazeeri radila je većinom na pitanjima politike na Bliskom istoku, te je čak razgovarala sa vođama Hezbollaha i Hamasa.

Oglasio se policajac nakon incidenta na Otoci: "Nešićeva pratnja je izvukla pištolje, tukli su me"

Oglasio se policajac nakon incidenta na Otoci: "Nešićeva pratnja je izvukla pištolje, tukli su me"

U posljednjoj objavi za Facebook, izjavila je da se prije četiri godine osvrnula na situaciju u regiji Bliskog istoka, te dodala da "Prije točno godinu dana, u intervjuima za 4 televizije (Hrvatska, Makedonija, BiH i Srbija) upozorila sam da će 'čudni upad' Hamasa na inače nevjerojatno branjeni i čuvani teritorij Izraela te ovaj način na koji se Izrael 'brani', izazvati sukob užasnih razmjera.

Podržavati takvu 'obranu' Izraela bila je i jest čista ludost. Njihovo divljanje moglo bi nas sve zaviti u crno. Ne morate znati ništa o međunarodnim odnosima, ali bilo bi dobro da shvatite: svaki ispaljeni izraelski projektil ili metak, pucanj je u Europu.

Libanski ministar: Lider Hezbolaha pristao na privremeni prekid vatre nekoliko dana prije atentata

Libanski ministar: Lider Hezbolaha pristao na privremeni prekid vatre nekoliko dana prije atentata

Ne u SAD koji sponzorira ovo zlo. Zgrada koja se dimi u srcu nezamislivo lijepog Bejruta je simbol divljaštva, ludila i bahatosti današnjih svjetskih političkih moćnika. Muslimanski svijet ponovno je nažalost nevažan. Oni su opet čista kolaterala.

Valuta za potkusurivanje. Izraelsko-palestinski sukob - majka svih sukoba - namjerno se ne rješava. On je u funkciji 'hepo kocke' kad treba potpaliti svjetski sukob. A jasno je tko to radi. Isti onaj koji to ne zaustavlja. SAD. Čisto zlo. Koje cemo plaćati mi. Svaki onaj koji i jutros preskače te 'vijesti iz daleka' jer mu se ne da zamarati - ili je mentalno nesposoban ili je opasno komotan."

Prije tocno godinu dana, u intervjuima za 4 televizije (Hrvatska, Makedonija, BiH i Srbija) upozorila sam da će...

Posted by Mirjana Hrga on Thursday, October 3, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije