Milanovićev ured o izvještaju PIC-a: Postoje svi elementi kolonijalne uprave

18
Radiosarajevo.ba
Milanovićev ured o izvještaju PIC-a: Postoje svi elementi kolonijalne uprave
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vitez

Objavljeni izvještaj Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u BiH ima sve elemente kolonijalne uprave, a kakva se sustavno pokušava nametnuti BiH, istakli su iz Ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Na molbu Hrvatskog Medijskog Servisa (HMS) za komentar Komunike  Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) iz Ureda Zorana Milanovića je saopćeno:

"Dobro je da se 'politički direktori' koji sjede u tom Upravnom odboru zalažu za stabilnu, sigurnu i prosperitetnu BiH, ali nije ni dobro niti prihvatljivo što u svom zalaganju opet, očekivano, zaboravljaju i prešućuju kako u BiH postoje tri konstitutivna naroda: Bošnjaci, Srbi i Hrvati", naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

"Poštivanje Općeg okvirnog sporazuma, za mir znači i poštivanje jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda, uključujući njihovo pravo na legitimnu zastupljenost u svim tijelima vlasti", ističe se pisanoj izjavi Ureda predsjednika Hrvatske za HMS.

"Dakle, poruka je političkim direktorima: BiH jest jedinstvena, suverena država koja se sastoji od dva entiteta, ali i od tri konstitutivna naroda. Hrvati su bili, jesu i bit će konstitutivni narod u BiH ma što pisalo u njihovim izvještajima", naglašava Ured predsjednika Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije