Matejevi baba i deda sumnjaju da mu se ovo dogodilo

0
Radiosarajevo.ba
Matejevi baba i deda sumnjaju da mu se ovo dogodilo
Foto: Blic.rs / Nastavlja se potraga za mladićem

Deda i baba Mateja Periša koji je nestao u Beogradu su očajni zbog svega što se desilo i užasne neizvesnosti koja traje već nedjelju dana.

"Matejina mama nije kod kuće, otišla je na misu. Mi smo njegovi baka i deka. Matej je sa nama živio ovdje u stanu. Kod oca je išao ponekad na ručak samo. Mi smo ga odgajali ovde, borili smo se za njega", pišu srbijanski mediji.

Na pitanje da li imaju nekih novih informacija o njemu, oni odgovaraju odrično.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

"Nemamo ništa ni mi, ni njegova majka. On je bio drag i kulturan dečko, sportista. Ljubazan i blag, sve naj, naj o njemu svi mogu da kažu. Bio je poslušan, sve je radio što smo ga molili. Bavio se sportom, trčao je svaki dan i išao u teretanu. Ništa loše.

Posljednji put smo se vidjeli u srijedu, prije nego što je krenuo za Beograd. Izgrlili smo se i izljubili, odavde je otišao za Beograd sa prijatelima", ističu baka i deka.

Tvrde kako je čudno da neko nije reagovao kad ga je vidio da trči, a danima se piše o njemu i snimak je u svim medijima.

"Čudno je sve, kako ga neko nije pozvao ako je vidio da trči", pitaju se deda i baka.

Ističu kako majka sve teško podnosi: "Očekuje da će Matej doći kući. Ide stalno na mise, moli se Bogu. Ona je pobožna, sva joj je nada na Boga", priča baka.

"Kruže razne priče, ali Matej nije nikad bio problematičan, sumnjamo, moguće je da mu je neko nešto stavio u piće. Uvijek je dolazio kući normalan i veseo. Nikad nije bilo tragova da je on nešto nedozvoljeno konzumirao, mi bi to vidjeli, mi smo tu stalno sa njim. Za ručkom, za večerom", priča baka.

"Nismo izgubili nadu, ali bojimo se. Dosta je dana prošlo od nestanka. On je čvrst, jak i zdrav momak, zdravo se i hranio… Ako je on pri zdravoj svijesti i ako mu je glava u redu, pojavit će se. Da je on sad pri zdravoj pameti nikad ne bi mogao da dozvoli sebi da mi ovoliko brinemo i patimo za njim", rekli su na kraju očajni baka i deka nestalog Mateje, pišu srbijanski mediji.

Sve detalje potrage čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije