Matejev otac traži objašnjenja: Ukazao na još jedan detalj koji bi mogao biti koban

0
Radiosarajevo.ba
Matejev otac traži objašnjenja: Ukazao na još jedan detalj koji bi mogao biti koban
RAS Srbija / Nenad Periš

Sedmi je dan potrage za Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u noći 30. na 31. decembar u Beogradu.

Matejev otac Nenad Periš ukazao je na još jedan detalj koji bi mogao ukazivati da je nestanak posljedica nekog iznenadnog slučaja, iako se on nada da je njegov sin još živ.

"Matej je imao tenisice s ravnim, glatkim đonom", naveo je Periš.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Stoga se ne isključuje mogućnost da se u noći ako je podloga bila vlažna na strmom savskom nasipu koji je bio i klizav, bez obzira kakva je podloga jer se kondenzirala vlaga, pa se mogao iznenada okliznuti i pasti u rijeku Savu. To je tek pretpostavka za koju sada nema potvrde.

Sedmi dan potrage donio je i promjenu vremena, počelo je kišiti, za popodne je najavljen i snijeg, pa je izvjesno da bi to moglo znatno otežati potragu, a posebno roniocima koji su uz pomoć sonara pretraživali savsko dno.

Forenzičari su i s ograde platoa ispod "Sava Nove" uzimali otiske i sve druge tragove, a jedan od predmeta koji bi mogao biti bitan je i Matejev mobitel, iako je policija uspjela rekonstruirati sve bazne stanice na kojima je lociran, poruke i pozive.

Kako je i zašto nestao mladi Splićanin i dalje je i za njegovu porodicu, ali i istražitelje - najveći misterij. Nema nikakve službene potvrde jesu li uopće uspjeli izuzeti otiske i DNK s ograde, te "mečiraju" li se ti otisci s Periševim otiscima, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije