Markotić se obratila javnosti: Mutirani virus je mnogo brži

1
Radiosarajevo.ba
Markotić se obratila javnosti: Mutirani virus je mnogo brži
PrtScr/Dnevnik.hr / Dr. Alemka Markotić

Direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić na današnjoj konferenciji za novinare govorila o novom soju koronavirusa.

"Bolnički sustav je pod manjem opterećenjem. Moramo i dalje biti oprezni, imamo dobar, izvrstan rezultat, ali to ne znači da smijemo ignorirati situaciju koja je u Europu, a to je da jedan dio zemalja ima jedan vrlo visoki porast koji se dogodio u kratko vrijeme. Mutirani virus je već u Mađarskoj, vjerojatno ga ima i u drugim zemljama u okruženju", rekla je doktorica.

Navela je da, ako virus inficira 100 ljudi, mutirani će 170.

"Ponavlja se ovaj dio od početka pandemije kad se mislilo da možda virus neće ni doći, pa ako i dođe da ćemo ga brzo zaustaviti. Moramo paziti i mjerama suzbiti brzo širenje i treći val koji može biti puno gori od prošlih", navela je Markotić.

Poručila je da je bitno građanima da se paze i prate situaciju.

"Bolesni neka se jave liječniku, neka posebno paze ako su bili u Velikoj Britaniji ili Irskoj...", zaključila je doktorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije