Maloljetnik (17) u Crnoj Gori poslao školi prijetnje višestrukim ubistvima, policija ga uhapsila

0
Radiosarajevo.ba
Maloljetnik (17) u Crnoj Gori poslao školi prijetnje višestrukim ubistvima, policija ga uhapsila
Foto: Arhiv / Ilustracija/Hapsenje

Maloljetnik (17) iz Tuze uhapšen je zbog sumnje da je poslao mail prijetećeg sadržaja na adresu Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici, saopšteno iz Uprave policije.

"Osumnjičeni maloljetnik je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda. On je, kako se sumnja, 15. marta, uputilo mail prijetećeg sadržaja na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprijećeno višestrukim ubistvima", navode se saopštenju Uprave policije.

U mailu uznemirujućeg sadržaja koji potpisuje izvjesni M.B. između ostalog se navodi da će "u petak 15.03.2024. godine doći do bloka škole sa tri granate, pištoljem i mitraljezom."

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

"Uprava policije je obaviještena da je stigao prijeteći mail na adresu škole "Vaso Aligrudić". Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti, a na mjestu događaja  nalazi se patrola koja nadgleda situaciju na terenu", kazali su iz policije.

U nastavku maila M.B. upozorava da "kada stigne neće biti nikoga spašenog".

Iz srbijanske škole 'Ribnikar' poslije masakra ispisalo se 60 učenika

Iz srbijanske škole 'Ribnikar' poslije masakra ispisalo se 60 učenika

"Ako vidim bilo koga, pucat ću. Borit ću se do smrti, svaki nastavnik, svaki učenik. Molim Vas, poslušajte moje upozorenje, budite na oprezu i budite spremni. Svima koji ovo čitaju, sretno sutra, neću pokazati apsolutno nikakvu milost", piše u mailu.

Policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo maoljetno lice i tom prilikom je oduzeto 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet krivičnog djela.

Osim toga od maloljetnika je oduzet računar i mobilni telefon.

"Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete cyber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, obavještavano javnost da će službenici Uprave policije u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, u cilju zaštite društvene zajednice", navodi se u saopštenju policije.

Oružje

U policiji apeluju na roditelje, obrazovne institucije i društvene činioce da daju doprinos u podizanju svijesti ovoj kategoriji lica prilikom sprovođenja aktivnosti u cyber prostoru na odgovorno ponašanje prilikom korišćenja informacionih tehnologija, kako bi se izbjegle posljedice u široj društvenoj zajednici, kao i u odnosu na odgovorna lica.

"Službenici Uprave policije će zbog izazivanja panike i nereda koje je maloljetno lice prouzrokovalo slanjem prijetećih mailova, protiv A.S, oca osumnjičenog maloljetnika, podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja djeteta, shodno članu 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici ", zaključuju iz Uprave policije, javlja kolektiv.me.

Oružje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije