Suđenje za masakr u "Ribnikaru": Otac dječaka ubice šokirao svojim ponašanjem i izjavama

4
Radiosarajevo.ba
Suđenje za masakr u "Ribnikaru": Otac dječaka ubice šokirao svojim ponašanjem i izjavama
Foto: Screenshot / Miljana K. na suđenju

Na današnjem suđenju Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima dječaka ubice koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo, napravljena je pauza u trajanju od deset minuta kako bi se roditelji žrtava umirili, saznaje nezvanično Blic.

Prema saznanjima, na jučerašnjem ročištu je Vladimir Kecmanović iznosio odbranu, a danas su mu pitanja postavljali tužioci.

"Tokom odgovaranja na pitanja, Vladimir je mijenjao raspoloženje, a kada je upitan ko je kriv za masakr u 'Ribnikaru', on nije odgovorio", kaže izvor Blica.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Izvoe navodi da je Kecmanović šutio na pitanje glavnog javnog tužioca ko je odgovoran, a kada mu je pitanje ponovljeno, kratko je odgovorio: "Ne znam".

"Nije čak ni izgovorio ime svog sina, iako dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin", kaže izvor Blica.

Pet najpotresnijih detalja sa suđenja protiv Kecmanovića i škole Vladislav Ribnikar

Pet najpotresnijih detalja sa suđenja protiv Kecmanovića i škole Vladislav Ribnikar

Podsjetimo, Blic je objavio da je pitanja Vladimiru Kecmanoviću postavljao glavni javni tužilac, Nenad Stefanović.

"Postavljeno mu je više od 200 pitanja", rekao je izvor.

Majka nije ni pogledala roditelje žrtava

Prema saznanjima, Miljana Kecmanović je ostala sama ispred sudnice, dok su za to vrijeme roditelji žrtava bili uz svoje advokate.

Podsjetimo, na početku ročišta, majka dječaka ubice je stala na sred hodnika ispred sudnice i ne osvrće se na to što su oko nje roditelji djece koju je ubio njen sin.

Prekinuto suđenje

Jučerašnje ročište je prekinuo postupajući sudija i to zbog dužine trajanja, a danas će ponovo pred Višim sudom otac dječaka ubice nastaviti da odgovara na pitanja tužilaštva.

Za danas je predviđeno i da odbranu iznese Miljana Kecmanović, majka dječaka ubice.

Vladimir započeo iznošenje odbrane

Vladimir Kecmanović, otac dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", na jučerašnjem suđenju po optužbi da je sina učio da puca iz pištolja i učinio mu lako dostupnim oružje kojim je izvršio masakr iznio je sramnu odbranu, sve vrijeme govoreći da "ne može da prihvati da neko njega smatra odgovornim za ono što se dogodilo 3. maja!?".

Na jučerašnjem suđenju Vladimir Kecmanović iznosio je svoju odbranu, nakon čega mu je Nenad Stefanović, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postavljao pitanja.

Kako saznaje Blic, Kecmanović je na početku ročišta izjavio porodicama ubijene djece saučešće, a potom je nastavio da objašnjava kako je on poduzeo sve da osigura oružje, čak i više od onoga što je propisano zakonom!?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije