Malčanskom berberinu prijeti kazna doživotnog zatvora

Radiosarajevo.ba
Malčanskom berberinu prijeti kazna doživotnog zatvora
RAS Srbija / Trenutak privođenja Ninoslava Jovanovića

Ninoslav Jovanović saslušan je večeras u Višem tužilaštvu i Višem sudu u Nišu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Iz VJT je saopšteno da će se istraga protiv okrivljenog sprovoditi "u pravcu krivičnog djela otmica i krivičnog djela silovanje Krivičnog zakonika za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Malčanski berberin nakon hapšenja ispričao kako je oteo Moniku

"Okrivljeni Ninoslav Jovanović saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Nišu nakon saslušanja Višem sudu u Nišu podnijet je predlog za određenje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog činjenice da se okrivljeni tereti za krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora više od 10 godina, a uslijed čijeg je izvršenja došlo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka", potvrdio je glasnogovornik VJT Niš Borislav Radonjić.

Jovanović se nije branio šutnjom na saslušanju u Tužilaštvu, već je dao svoju odbranu i po Radonjićevim riječima "djelimično objasnio radnje koje je preduzeo".

Saslušanje u tužilaštvu je, kako saznaju srbijanski mediji, trajalo oko dva i po sata.

Nakon saslušanja u Tužilaštvu, Jovanovića je saslušao i sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu koji mu je odredio jednomjesečni privor uvaživši razloge koje je navelo tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije