Kontroverzni srbijanski ambasador uhvaćen na aerodromu sa 84.000 eura

2
Radiosarajevo.ba
 Kontroverzni srbijanski ambasador uhvaćen na aerodromu sa 84.000 eura
Foto: MVP Srbije / Jugoslav Vukadinović

Jugoslav Vukadinović, ambasador Srbije u Kairu, uhvaćen je na beogradskom aerodromu sa velikom količinom novca koju je pokušao da prenese preko granice,

Kako otkriva izvor Blica, Vukadinović je pre izvesnog vremena sa suprugom doputovao iz Kaira na aerodrom Nikola Tesla i tada je pokušao da u zemlju unese 84.000 eura u kešu koje prethodno nikome od nadležnih nije prijavio.

"Vukadinović i njegova supruga su se vratili iz Egipta pošto je on samo nekoliko dana ranije opozvan sa mesta ambasadora. Sa sobom su imali 12 kofera u kojima je bilo raspoređeno 80.000 evra i još oko 4.500 evra su imali u novčanicima", otkriva izvor.

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Inače, svaka osoba može u zemlju da unese neograničeno mnogo novca, ali ukoliko je suma veća od 10.000 eura, taj novac mora da bude prijavljen. Vukadinovići su tu sumu daleko prekoračili, a nikoga od nadležnih nisu obavestili.

"Kada su ga uhvatili, on je rekao da se radi o diplomatskoj pošiljci. Međutim, kako svaku diplomatsku pošiljku mora da prati kurirsko pismo, a on ga nije imao, carinici su shvatili da laže. Onda je promenio iskaz i rekao da je reč o ličnoj ušteđevini", naveo je ovaj izvor.

Međutim, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, iako je bio u obavezi da prijavi ličnu ušteđevinu, on to nije uradio, a pomenuti novac nigdje nije zaveden.

Kako saznajemo, novac je zaplenjen, Vukadinović je pušten, a javnost do danas o ovom skandalu nije znala ništa. Prema informacijama do kojih smo došli, protiv doskorašnjeg ambasadora u Kairu se vodi i postupak pred nadležnim organima.

Vukadinović je, inače, opozvan neposredno prije ovog incidenta zbog profesionalnih propusta. Sve je kulminiralo kada je krajem augusta trebalo da organizuje zvaničnu posjetu ministra vanjskih poslova Srbije Nikole Selakovića Egiptu, a on to nije uradio kako treba.

"Nekoliko dana pred Selakovićev dolazak, Vukadinovića su pozvali ljudi iz MSP da vide kako teku pripreme, a on je rekao da je privatno u Hurgadi i da će sa posetom sve biti OK. To je ozbiljan nemar i bahatost, jer ambasador je tamo da bi organizovao posetu. I ovaj događaj sa prenošenjem novca pokazuje da su predsednik Aleksandar Vučić i ministar Selaković postupili ispravno kada su opozvali Vukadinovića", naveo je ovaj izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije