Ko je žena koja je privedena zbog ubistva majke u Srbiji? Od kuće je odlazila 15 puta

0
Radiosarajevo.ba
Ko je žena koja je privedena zbog ubistva majke u Srbiji? Od kuće je odlazila 15 puta
Foto: RINGIER / Marina Cvetanović

Marina Cvetanović iz Niša za koju se sumnja da je 8. septembra u večernjim satima preklala majku Zoricu Cvetanović (69) u porodičnoj kući u Ulici Save Kostića u niškom naselju Nikola Tesla, pronađena je u ponedjeljak, 9. septembra.

Policija je u ponedjeljak, 9. septembra, locirala osumnjičenu i privela je, a pronađena je nedaleko od mjesta ubistva.

Potraga za Marinom započeta je odmah u nedjelju uvečer, 8. septembra, nakon što je Najdan Cvetanović po povratku iz Banjskog polja, gdje čuva koze, zatekao beživotno tijelo supruge u lokvi krvi dok se kćerka Marina u tom trenutku nije nalazila u porodičnom domu.

Šta uraditi kada vam nestane struje? Ovo su najlakše metode da osigurate svjetlost

Šta uraditi kada vam nestane struje? Ovo su najlakše metode da osigurate svjetlost

Policija je prema saznanjima Blica pretražila najprije okolinu same kuće, a potom i ovo naselje koje je udaljeno oko šest kilometara od centra grada. Kako Marina nije pronađena, potraga je nastavljena i sinoć i danas.

Policija je u potrazi za Marinom obilazila i okolinu Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici, koja se nalazi na 15 kilometara od Niša, budući da se Marina godinama periodično liječila u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbog psihičkih problema.

Marina je i ranije odlazila od kuće 15 puta, a nestanci su prijavljivani policiji. Za njom su tragali ranije i policjaci u drugim gradovima, budući da je umjela da mijenja mjesta boravka.

Šta se kritične noći tačno desilo u kući u kojoj je ubijena žena zvanično nije poznato. Komšije svjedoče da su čule plakanje, ali da ne znaju čije i da su iz kuće dopirali jezivi zvuci. Ali, znajući da je Marina psihijatrijski bolesnik te da se i ranije čula svađa i vika, tome nisu pridavali veliku pažnju, pogotovo što je ona viđena na ulici oko 21 sat, prilično mirna, kako odlazi od kuće.

Zbog čega je, kako se sumnja, kćerka ubila majku, za sada nije poznato.

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je da je obavješteno da je 8. septembra u večernjim satima, u kući, na adresi u Nišu zatečeno beživotno tijelo Z.C. (69) i da postoje osnovi sumnje da je lišena života. Ali, tužilaštvo zvanično ne saopštava ko se sumnjiči za zločin.

"Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Nišu je zajedno sa policijskim službenicima PU u Nišu obavio uviđaj na mjestu događaja, dat je nalog da se tijelo Z.C. preveze do Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, kojoj ustanovi je naloženo obavljanje obdukcije i naloženo je preduzimanje svih neophodnih radnji radi rasvjetljavanja okolnosti pod kojima se događaj odigrao i radi pronalaženja počinioca", saopšteno je iz VJT Niš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije