Detalji femicida u Zagrebu: "Mislila sam da se onesvijestila, a onda sam vidjela da leži u krvi"

0
Radiosarajevo.ba
Detalji femicida u Zagrebu: "Mislila sam da se onesvijestila, a onda sam vidjela da leži u krvi"
Foto: MUP Hrvatske / Policija još uvijek vrši uviđaj

"Čula sam strašan udarac pa sam izašla vidjeti da li se nešto razbilo. Imamo već jako dugo radove tu u zgradi pa sam mislila da majstori nešto rade. Vidjela sam ženu kako leži pored lifta. Prišla sam joj pomoći jer sam mislila da joj je pozlilo i da se onesvijestila, ali kad sam došla bliže sve je bilo puno krvi i nije disala. Zvala sam predstavnika stanara, a on policiju i hitnu. Brzo su došli, ali nažalost ona je već bila mrtva", ispričala nam je jedna od stanarki u zgradi u zagrebačkom Sopotu gdje se u četvrtak, 5. septembra, dogodio femicid.

Dodaje kako joj nije bilo svejedno kad je saznala što se dogodilo jer je mogao i nju napasti kad je izašla iz stana.

"Sve nas je šokiralo ovo. Bila je izuzetno draga i ugodna žena, nismo do sad čuli da je imala ikakve probleme. Čuli nismo ništa jer kako stalno nešto lupa zbog radova oglušili smo već", rekla nam je druga.

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Koliko košta život: Teška stvarnost onkoloških pacijenata bez pristupa citostaticima

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, muškarac je nesretnu ženu dočekao u prizemlju zgrade te je upucao pokraj lifta. Pucanj je doslovno uzbunio cijelu zgradu, a taj 71-godišnjak pobjegao je potom u bijelu Škodu Octaviu koja je bila parkirana u blizini. Sjeo je u nju, zatvorio se a potom hicem presudio sebi.

Pronađena dva tijela u Zagrebu: Sumnja se da je muškarac ubio ženu, pa sebe

Pronađena dva tijela u Zagrebu: Sumnja se da je muškarac ubio ženu, pa sebe

"Čuo sam da je imao zabranu prilaska toj ženi. Znam samo da ta situacija između njih nije bila dobra neko duže vrijeme, no ovo što joj je napravio je prestrašno", rekao im je jedan od stanara koji živi u okolici.

Hrvatski mediji također doznaju kako je žrtva ubojicu zadnje sedmice augusta prijavila policiji nakon što se opet pojavio u njezinom kafiću na tržnici na Kustošiji.

Zagrebačka policija je, kako neslužbeno doznaju, odmah reagirala i uhitila penzionera zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje smrću.

Predložen pritvor osumnjičenom za femicid u Gradačcu

Predložen pritvor osumnjičenom za femicid u Gradačcu

Potom je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a Općinsko državno odvjetništvo je za njega, nakon što je iznio obranu, predložilo određivanje istražnog zatvora. Međutim, dežurni sudac istrage Županijskog suda je u tome slučaju odlučio, najvjerojatnije najviše zbog njegove životne dobi, da će mjere opreza zabrane približavanja biti dovoljne tako da ga nije poslao u Remetinec.

Podsjetimo, u četvrtak, 5.septembra, oko 15:00 sati u Novom Zagrebu, Sopot, u zgradi je pronađeno tijelo žene. Smrt je prema do sad utvrđenom posljedica kaznenog djela. Tijelo muškarca koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom pronađeno je u vozilu u blizini mjesta događaja, a prema prvim informacijama muškarac je najvjerojatnije počinio samoubojstvo. U toku je uviđaj i kriminalističko istraživanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije