Novi pokušaj femicida u BiH: Suprug nožem napao ženu, potom sebi nanio povrede - dijete bilo u stanu

2
Radiosarajevo.ba
Novi pokušaj femicida u BiH: Suprug nožem napao ženu, potom sebi nanio povrede - dijete bilo u stanu
Foto: Ilustracija / Policija

U prijepodnevnim satima, 30. augusta, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Unsko – sanskog kantona je obaviještena od strane Policijske stanice Bosanska Krupa da je u ul. 501. Sbbr, u stambenoj zgradi u užem gradskom centru došlo do pokušaja femicida, kojom prilikom je lice E.S. (1991.) pokušalo lišiti života svoju suprugu F.B. (1996.) nanijevši joj ubodnu ranu hladnim oružjem - nožem u predjelu vrata.

Osumnjičeni je potom sebi istim oružjem nanio povrede u predjelu abdomena koje su od strane dežurnog ljekara okarakterisane kao lake tjelesne povrede. Neposredno prije ovog događaja, Policijska stanica je zaprimila anonimnu prijavu građana o nasilju u porodici.

Odmah po zaprimanju prijave dežurna tužiteljica je izašla na mjesto događaja gdje je rukovodila uviđajnim radnjama kako bi se poduzele sve neodložne radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je krivično djelo učinjeno.

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Oglasila se policija o ubistvu žene u Gradačcu

Prema informacijama sa lica mjesta, u vrijeme kritičnog događaja, u stanu se nalazilo i zajedničko šestogodišnje dijete E.S. i F.B., koje je predato u nadležnost Centra za socijalni rad Bosanska Krupa.

Osumnjičeni je po otpuštanju iz Kantonalne bolnice lišen slobode te će biti predat dežurnoj tužiteljici, koja će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom.

Prema službenim evidencijama Tužilaštva, osumnjičeni je ranije osuđivan zbog krivičnih djela Nasilničko ponašanje i Prijevara, dok nije bilo predmeta zbog krivičnog djela Nasilje u porodici niti drugih krivičnih djela na štetu njegove supruge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije