Ko je Dario Juričan, kandidat za predsjednika Hrvatske, koji priča mnogo o BiH?

A. S.
Ko je Dario Juričan, kandidat za predsjednika Hrvatske, koji priča mnogo o BiH?
Foto: Pixsell / Ko je Dario Juričan, kandidat za predsjednika Hrvatske

Ko je filmski reditelj Dario Juričan, kandidat za predsjednika Hrvatske, koji je sinoć izazvao veliku pažnju javnosti i u Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da je govorio dosta i o našoj zemlji. 

Dario, koji je u Hrvatskoj poznat po snimanju dokumentaraca 'Gazda' o Ivici Todoriću i 'Gazda - Početak' o Miroslavu Kutli.

On je došao na ideju kako će postati predsjednik Hrvatske i svim građanima omogućiti 'blagodati korupcije'.

Predsjednica Hrvatske razočarana: 'Neki mi uopće nisu htjeli pružiti ruku!'

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, nakon sinoćnjeg sučeljavanja na HRT-u rekla je da je sama debata bila afirmativna, ali se požalila na činjenicu da je neki kandidati uopće nisu htjeli barem kurtoazno pozdraviti. U utrci za predsjednika Republike Hrvatske jedanaest je kandidata. Tko će od njih kao neposredno izabran na Pantovčaku provesti sljedećih pet godina?

Juričan je u "Lijepoj našoj" svojim radom već izazvao veliku pažnju, jer je prvi snimio dokumentarac u kojem kritikuje tadašnjeg najbogatijeg, a moguće i najmoćnijeg Hrvata, Ivicu Todorića.

Ubrzo nakon snimanja dokumentarca o vlasniku Agrokora, krenuo je pad najvećeg hrvatskog koncerna, pa mnogi u Hrvatskoj tvrde da je je 'dokumentarac' jedan vid proročanstva

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata: Politika Hrvatske prema BiH

Od 21.05 sati na Prvom programu HTV-a održava se sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata za Hrvatsku. Trajat će dva ipo sata. Sučeljavaju se Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro, Mislav Kolakušić, Dario Juričan - Milan Bandić, Katarina Peović, Dalija Orešković, Ivan Pernar, Dejan Kovač, Anto Đapić i Nedjeljko Babić.

"Ja sam tu za malog korumpiranog čovjeka, moj program je korupcija. Želim vratiti poduzetnike koji su na službenom putu u BiH, Zdravka Mamića, osnivača HDZ-a Miroslava Kutlu, prijatelje Kolinde Grabar-Kitarović. Pomilovao bih ih. Želim biti kriminalac i primat ću kriminalce na Pantovčaku. Vrijeme je da kriminal dođe na Pantovčak", kazao je Juričan u svom predstavljanju. 

Juričan je tokom sinoćnjeg sučeljavanja s ostalih 10 kandidata za predsjednika Hrvatske, često spominjao Bosnu i Hercegovinu, mnogo češće nego ostali njegovi protukandidati. 

"Kolinda šalje predstavnike HDZ-a u BiH, tako je na službeni put poslala Kutlu i Mamića, oni su naša gospodarska diplomacija, njih samo malo treba aktivirati. Treba osnovati novi entitet, duty free zonu u Poganoj Vlaki. Tamo ću poslati Bandića, on će sve riješiti, a migranti iz Zapadne Europe će htjeti ući u BiH", govorio je Juričan.

U maju ove godine Dario Juričan je promijenio ime u Milan Bandić te stigao potpuno u centar pažnje pa na krilima te pažnje odlučio podići aktivizam na višu razinu.

Podršku koju uživa nije beznačajna, a nije ni isključivo u Zagrebu. Predvodnik je jedne nove generacije, koja je stasala i želi pravednije društvo.

Barem tako sam kaže...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije