Počelo sučeljavanje u Hrvatskoj: Zanimljivo predstavljanje Grabar-Kitarović i Škore

Radiosarajevo.ba
Počelo sučeljavanje u Hrvatskoj: Zanimljivo predstavljanje Grabar-Kitarović i Škore
PrtScr / Sučeljavanje na HRT-u

U utrci za predsjednika Republike Hrvatske jedanaest je kandidata. Tko će od njih kao neposredno izabran na Pantovčaku provesti sljedećih pet godina? IMS HRT-a organizira sučeljavanje. 

Sve predizborne ankete upućuju na nikad neizvjesniji ishod predsjedničke utrke, što dodatno podiže temperaturu uoči večerašnjeg sučeljavanja u studiju 9 HRT-a. Jedan od voditelja sučeljavanja Branko Nađvinski objasnio je u središnjem Dnevniku HTV-a format emisije sučeljavanja. Druga voditeljica je Zrinka Grancarić.

Predviđeno trajanje emisije je dva i pol sata tijekom kojih će kandidati sučeliti programe, politička stajališta i svjetonazore. Emisija ima strogo zadani format. Svi će kandidati imati jednako vremena za slanje svojih poruka biračima ili odgovarajući na pitanja ili iznoseći replike, piše Direktno.hr.

 Ivan Pernar i Katarina Peović odbili su se rukovati s Kolindom Grabar-Kitarović.

Pročitajte predstavljanje kandidata:

Nedeljko Babić: Kandidirao sam se jer se stranka četiri godine priprema za ovaj projekt. Moj projekt 4x400 riješit će nas dužničkog ropstva, korupcije, pljačke i nezakonite privatizacije. To su četiri jahača apokalipse za hrvatski narod.

Anto Đapić: Predsjednik nije samo najistaknutija funkcija u političkom životu. Ja sam se borio za slobodu, smatram da onaj tko aplicira za funkciju vrhovnog zapovjednika morao je biti u ratu. Ja sam bio u HOS-u i prošao rat. Znam što u Hrvatskoj ne valja i kako to popraviti

Kolinda Grabar-Kitarović: Pet godina bila sam vaš glas, vaša predsjednica, ostvarila sam što sam obećala. Podigla sam rejting Hrvatske na najveću moguću razinu. Vlast proizlazi i pripada narodu. Bila sam među vama i slušala vaše probleme. Pomaknula sam RH iz regiona u srednju Europu i Mediteran, tamo gdje pripada, nametnula sam pitanje demografije i bila sam prva hrvatska diplomatkinja te učinila puno za nas.

Dario Juričan: Moj program je jednostavan, razumljiv i jedinstven. Tu sam za malog korumpiranog čovjeka. Želim pratiti hrvatske poduzetnike koji su prijatelji gospođe Grabar-Kitarović, Mamić, Kutle... Ja bih njih sve pomilovao. Moj jedini protukandidat je Milan Bandić koji tu ima dva žetončića, Kolindu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru. Želim da kriminal napokon dođe na Pantovčak.

Mislav Kolakušić: Ovi izbori su najvažniji u posljednjih 30 godina. Sve je na građanima, ovi izbori su test inteligencije hrvatskih građana. Najlakše je plakati i tužakati se po kafićima. Mladi odlaze, vi ste odgovorni, zato morate izaći na izbore.

Dejan Kovač: Neću vam pričati političke bajke koje slušate već 20 godina. Uspjeh je zagarantiran svakom hrvatskom građaninu koji je spreman boriti se za svoje slobode. Najbolji sam primjer kako se u poslijeratnom razdoblju može postići uspjeh. Zdrav razum i ostvarivanje punog potencijala naših građana glavni je moj cilj.

Zoran Milanović: Cijeli život smatrao sam da je politika životni poziv pun smisla. Kandidiram se jer želim da zemlja bude poštenija, iskrenija, transparentnija... Imam veliko znanje i iskustvo. Sve to sam spreman staviti hrvatskim građanima na raspolaganje.

Dalija Orešković: Večeras sam ovdje u ime poštenih i radišnih ljudi. Hrvatska je danas oteta država u rukama političkih elita. Predstavit ću svoj program u pet glavnih točaka.

Katarina Peović: Sram me što stojim u prostoriji s čovjekom (Miroslavom Škorom) koji je danas izjavio da bi pomilovao ratnog zločinca. Ovdje sam da pokažem da je ovo zločinačko mafijaško breme koje nosimo već 30 godina povezano s materijalnom i ekonomskom devastacijom koja nas prati. Ovdje sam da kažem da su radnici Diokija, Kraša, Uljanika vrlo važni u našoj sudbini i da su nužne promjene u hrvatskom društvu.

Ivan Pernar: Ja sam jedini kandidat koji traži reformu monetarnog sustava i ukidanje valutne klauzule. Jedini sam koji ne želi da se roditelje ucjenjuje sankcijama jer ne žele cijepiti svoju djecu. Jedini sam protiv GMO hrane, a zalažem se za legalizaciju marihuane. Vidjet ćete nesrazmjer mojih ideja i drugih kandidata. Zalažem se za izlazak Hrvatske iz NATO-a te povlačenje hrvatskih vojnika iz Afganistana i Litve.

Miroslav Škoro: S obzirom da sam već svoj program predstavio, ja bih jer je igrokaz počeo htio reći da se ispričavam građanima zbog ovog sučeljavanja. Mislim da bi se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala ispričati jer je ovo sučeljavanje u njezinoj režiji. Trebao sam biti na koncertu Ane Rukavine, umjesto ovdje. Neka show počne.

 Sučeljavanje možete pratiti i na Youtubeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije