Kako se poštuju mjere u Crnoj Gori: U diskoteke na dva ulaza, maske se ne nose

0
Radiosarajevo.ba
Kako se poštuju mjere u Crnoj Gori: U diskoteke na dva ulaza, maske se ne nose
Foto: Unsplash / Ilustracija

Dok se vodi žestoka polemika da li su posljednje epidemiološke mjere u Crnoj Gori pravno utemeljene, da li diskriminišu ugostitelje, turisti kažu da se one zapravo ne primjenjuju.

Nekoliko posjetilaca Crne Gore iz Srbije su za Radio Slobodna Evropa ispričali svoja iskustva tokom ulaska u noćne klubove u ovoj zemlji.

Ana i Marija su tokom odmora u Budvi redovne posjetiteljke noćnih klubova i kažu da se prethodne noći na ulazu u diskoteku provjeravalo imaju li posjetioci PCR testove ili dokaz o vakcinaciji.

“Rekli su ko nema rezultat testa ili nije vakcinisan, može da uđe sa druge strane. Na jedan ulaz su ulazili oni koji imaju papir, na drugi oni koji ga nemaju”, istakle su one.

U drugom klubu je na ulazu bio policajac i svakog posjetitelja je pitao da li imaju masku. Nošenje nije bilo obavezno, samo je bilo bitno da ih imaju.

Par iz Novog Sada, Marko i Jovana, kažu da zbog pandemije izbjegavaju mjesta masovnih okupljanja:

“Zbog korone ne idemo u diskoteke i noćne klubove. Tokom dana boravimo na plaži, uveče samo neka šetnja ili kafe na otvorenom, i to je to”.

Brojne kritike ugostitelja

Iz Vlade nisu odgovorili na pitanja RSE hoće li na zahtjev ugostitelja revidirati aktuelne mjere, te da li su prije njihovog donošenja konsultovali nadležne za oblast ljudskih prava i zaštite zdravstvenih podataka.

Podsjetimo, mjerama od 30. jula je za ulazak u unutrašnjost restorana, otvorenih i zatvorenih noćnih klubova i diskoteka, potreban dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus, a taj uslov važi i za sve zaposlene u ugostiteljstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije