Jedan je potegnuo 207 km/h, a drugi 202 km/h: Utrka na autocesti A3

Radiosarajevo.ba
Jedan je potegnuo 207 km/h, a drugi 202 km/h: Utrka na autocesti A3
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U nedjelju, 23. augusta, oko 17.35 sati, na autocesti A3 u Hrvatskoj Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je automobil BMW, rumunskih registracija kojim je iz smjera Zagreba, brzinom od 207 km/h upravljao 32-godišnji državljanin Rumunije.

Istoga dana, oko 22.45 sati, na autocesti A3 zaustavljen je automobil Audi, francuskih registracija kojim je iz smjera Lipovca, brzinom od 202 km/h upravljao 25- godišnji državljanin Francuske.

Samo minutu poslije, zaustavljen je i drugi Audi, francuskih registracija kojim je iz smjera Lipovca, istom brzinom upravljao 25-godišnji državljanin Francuske, prenose hrvatski mediji.

Policija javlja da su zbog počinjenih prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozačima izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 5.000 kuna (oko 1.300 maraka) te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije