Bahati vozač na bh. cestama: Nije platio 56 hiljada KM kazni - oduzeli mu Audi Q7

Radiosarajevo.ba
Bahati vozač na bh. cestama: Nije platio 56 hiljada KM kazni - oduzeli mu Audi Q7
Foto: Wikipedia / Audi Q7

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK), pored aktivnosti koje provode u vezi pandemije korona virusa, poručuju da kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja.

Između ostalog, cilj navedenih mjera i radnji jeste smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama, navode u današnjoj informaciji.

Jedna od ovih aktivnosti jeste i kontrola vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji iznos neplaćenih novčanih kazni se utvrđuje uvidom u ROF bazu.

U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja, kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja.

Postupajući po navedenoj problematici, policijski službenici PS Travnik su tokom proteklog dana, u mjestu Nova Bila, općina Travnik, izvršili kontrolu vozača P.S. rođen 1992. godine iz Trnova, koji je upravljao terenskim vozilom marke Audi Q7.

Tom prilikom je utvrđeno da je isti višestruku povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095,60 KM, zbog čega mu je navedeno vozilo oduzeto.

U saradnji sa nadležnim organima, protiv navedenog vozača se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije