! / Istinu krije misteriozna Spličanka: Rekla da se Matej drogira i napravila čudan potez

19. 01. 2022. u 09:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

O nestanku Mateja Periša (27) kojem se svaki tragi izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je nešto prij dva sata noću izašao iz kluba "Gotik" u Beton Hali, i dalje se veoma malo zna, a istinu navodno "krije" Splićanka Maja S. sa kojom se on kobne večeri čuo dva puta.

Misteriozna Splićanka je izazvala sumnje kada je, kako se navodi, promijenila svoj iskaz, potom je, navodno, u policiji izjavila da Matej koristi opijate, a zatim izbrisala društvene mreže i blokirala sve ljude koji imaju veze sa ovim slučajem, prenose srbijanski mediji.

Prvo je, kako je naveo izvor hrvatskog medija Večernji, izjavila da je spavala u trenutku kada je zvao, a potom da se čula sa njim dok je on bio u "Gotiku", ali da ga ništa nije čula jer je bila buka u lokalu u kojem se nalazila u tom trenutku.

"Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Kaže da je spavala... Ali, to je bilo prije 23 sata kada je on bio spojen na Wi-Fi mrežu i kad je bila zabilježena njegova posljednja aktivnost na WhatsAppu", rekao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Potom se pojavila druga verzija njene izjave nakon saslušanja u policiji.

"Maja je često u Beogradu, a navodno je na društvenim mrežama kačila slike provoda iz jednog kluba koji se nalazi blizu mjesta na kom je Matej nestao. Ne zna se da li je bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo da se nađe s njom", izjavila je osoba iz istrage za Večernji i dodao: "Ona je, navodno, rekla da se javila na poziv i da nije čula šta joj Matej priča jer je bila glasna muzika u lokalu".

Ona je potom blokirala svakog ko ju je pitao za Mateja i nestala s mreža, što je dodatno "pogrijalo sumnje" da Splićanka zna "nešto više" obzirom da su njih dvoje prijatelji cijelog života. Tačnije, Matej i njen rođeni brat su odrasli zajedno.

Tamošnja policija akcent je stavila je na njegove prijatelje, odnosno, na šestoricu momaka koji su bili u njegovom društvu u beogradu koje će, kako su rekli, "ispitati ako treba i po 7 puta" jer, kako tvrde, oni su jedini koji znaju šta se tačno dogodilo.

Oni su svoj iskaz dali u beogradskoj policiji. Nakon toga su poligrafski testirani i prošli su poligraf. Kako se inspektorima nije učinilo ništa sumnjivo pušteni su iz policije.

Dan poslije dolaska oca nestalog Splićanina Nenada Periša u Beograd, šestorica prijatelja su krenuli za Zagreb. Jedan od njih preuzeo je Matejev Audi i odvezao ga u Split.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)