Javio se otac djevojke s kojom se Matej čuo: Napisao joj je samo dvije riječi

3
Radiosarajevo.ba
Javio se otac djevojke s kojom se Matej čuo: Napisao joj je samo dvije riječi
FOTO: Društvene mreže / Nestali Matej Periš i Maja

Prijateljica Mateja Periša, koja živi u Podstrani pored Splita, a u vrijeme njegovog nestanka bila je u Beogradu, još se nalazi u Srbiji.

Na društvenim mrežama, na stranicama koje se odnose na Matejev nestanak, od sinoć se piše kako je djevojci zabranjen izlazak iz Srbije jer joj je oduzeta putovnica.

Nešto poslije 16 sati redakcija Slobodne Dalmacije stupila je u kontakt s njenim ocem koji je rekao da mogu navesti njegovo ime i prezime, ali zbog osjetljivosti situacije, neće biti objavljeno.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

"Ona je jutros bila na razgovoru u policiji, to vam mogu potvrditi. Ali nema govora o tome kako joj je oduzeta putovnica. Trebala bi iz Beograda za Split krenuti večeras ili sutra jer trenutno ima nekih problema s autom. Cijelo sam vrijeme s njom u kontaktu. Savjetovao sam joj da podnese tužbu protiv svih medija koji pišu da joj je oduzeta putovnica", rekao je otac djevojke.

Osvrnuo se i na noć kada je Matej nestao.

"Moja kćer ni u jednom trenutku nije bila s tim momkom u nikakvom kontaktu. Poslao joj je tu večer poruku na Instagram u kojoj je napisao 'Di si!'. Ali ona s njim nije uspostavila komunikaciju", napomenuo je.

Inače, doznajemo, kako je njegova supruga, mama djevojke o kojoj regija bruji već danima, bila učiteljica Mateju od prvog do četvrtog razreda u jednoj splitskoj osnovnoj školi, a Matej je s njihovim sinom bio dobar prijatelj. I on je trebao ići u Beograd, ali je odustao od puta jer im je nedavno u prometnoj nesreći poginuo zajednički prijatelj pa mu nije bilo do veselja.

S djevojkom iz Podstrane Matejev tata Nenad susreo se prije desetak dana u Beogradu, i to ispred zgrade policije. Medijima je rekao da mu je rekla kako nije uspjela s Matejem ostvariti komunikaciju.

U petak su mnogi novinari s njom pokušali stupiti u kontakt, ali, ona je izbrisala sve društvene mreže, a na mobitel se nije javljala.

Prethodno je svoju profilnu fotografiju na Facebooku zamijenila crnim pozadinom, a potom izbrisala profil.

Za Matejom se traga 19. dan, a mnogi se pitaju zašto djevojka, kojoj se u večeri nestanka javio na Instagram, toliko dugo boravi u Beogradu. Odgovor zasad znaju ona i policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije