... / Obrat u slučaju Periša: Šta krije Matejeva prijateljica kojoj je oduzet pasoš?

17. 01. 2022. u 16:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Potraga za 27-godišnjem Matejem Perišem iz Splita, koji je nestao u ranim jutarnjim satima 31. decembra u Beogradu, te je zadnji put viđen kako izlazi iz kluba Gotik, traje već 18 dana.

Prijateljica Mateja Periša koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati, ne smije napustiti Srbiju.

Njoj je oduzet pasoš, piše Jutarnji list.

U ovom trenutku nema službene potvrde o ovoj informaciji. Ona navodno nije uspjela ostvariti komunikaciju s nestalim mladićem. 

Matejev otac, Nenad Periš, ispričao je za medije kako ju je sreo u Beogradu i da mu je kratko rekla da se ona nije čula s Matejem, već je imala propušten poziv od njega.

Nastavlja se i ispitivanje njegovih prijatelja u Splitu, te je ustanovljeno da su naručili po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa.

Vjeruje se kako je jednu od tih boca platio upravo nestali Splićanin. Ispitivanja mladića su počela tek sad jer su oni po povratku u Split bili pozitivni na koronavirus.

"Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja informacija, a kako je već ranije rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su, ali moguće je da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu", prenosi Kurir.

Potraga u Beogradu traje već 18 dana i još uvijek nije poznato gdje je mladić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)