Obrat u slučaju Periša: Šta krije Matejeva prijateljica kojoj je oduzet pasoš?

2
Radiosarajevo.ba
Obrat u slučaju Periša: Šta krije Matejeva prijateljica kojoj je oduzet pasoš?
Printscreen / Navodni Matej Periš i djevojka u bijelom

Potraga za 27-godišnjem Matejem Perišem iz Splita, koji je nestao u ranim jutarnjim satima 31. decembra u Beogradu, te je zadnji put viđen kako izlazi iz kluba Gotik, traje već 18 dana.

Prijateljica Mateja Periša koja je u vrijeme njegovog nestanka bila u Beogradu i s kojom je Matej pokušao komunicirati, ne smije napustiti Srbiju.

Njoj je oduzet pasoš, piše Jutarnji list.

Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju

Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju

U ovom trenutku nema službene potvrde o ovoj informaciji. Ona navodno nije uspjela ostvariti komunikaciju s nestalim mladićem. 

Matejev otac, Nenad Periš, ispričao je za medije kako ju je sreo u Beogradu i da mu je kratko rekla da se ona nije čula s Matejem, već je imala propušten poziv od njega.

Nastavlja se i ispitivanje njegovih prijatelja u Splitu, te je ustanovljeno da su naručili po bocu viskija od dva različita konobara u Gotiku te noći na Staru godinu pa su zbog toga bila i dva računa.

Vjeruje se kako je jednu od tih boca platio upravo nestali Splićanin. Ispitivanja mladića su počela tek sad jer su oni po povratku u Split bili pozitivni na koronavirus.

"Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja informacija, a kako je već ranije rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su, ali moguće je da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu", prenosi Kurir.

Potraga u Beogradu traje već 18 dana i još uvijek nije poznato gdje je mladić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije