Bivši načelnik srbijanske policije o nestanku Mateja: "Neću griješiti dušu, ali..."

0
Radiosarajevo.ba
Bivši načelnik srbijanske policije o nestanku Mateja: "Neću griješiti dušu, ali..."
Foto: Index.hr/Blic.rs / Gdje je nestao Matej Periš?

Policijski pukovnik u penziji, 69-godišnji Mile Novaković iz Beograda radio je 30 godina u policijskom sustavu srbijanskog MUP-a, bio je i načelnik Uprave krim-policije i kaže nam da mu je slučaj nestanka Mateja Periša jedan od najtežih i nazamršenijih slučajeva koje prati.

Novaković je vodio policijsku operativnu grupu "Poskok", koja je 2000. godine uhapsila pripadnike Zemunskog klana, bio je i jedan od vodećih operativaca u policijskoj akciji "Sablja" 2003., koja je uslijedila nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Dakle, prošao je sve i svašta, ali mu u ovom slučaju puno toga nije jasno.

"Slučaj ne pratim aktivno jer nemam sve podatke kao dok sam bio policijski rukovoditelj. Ne znam što bih vam rekao osim da moramo čekati. Nažalost, mislim da moji kolege policajci nemaju nikakvu drugu opciju, nego da mladića traže u rijeci i da čekaju da se temperatura vode podigne i da pokušaju pronaći tijelo. Ovdje je rijeka brza, hladna i nije nemoguće da se tijelo pronađe na Đerdapu. Neću sahranjivati mladića, ali ja ne mogu ništa drugo zaključiti nakon toliko dana intenzivne potrage", rekao je Novaković.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Napomenuo je kako Nenadu, Matejevom ocu ne trebaju nikakvi privatni detektivi jer na ovom slučaju policija radi svim snagama.

"Neću griješiti dušu, ja ne znam što su sve moji kolege utvrdili niti želim naknadno soliti pamet, ali ključ rješenja ovog misterija su Periševi kontakti u Beogradu te njegovi prijatelji s kojima je došao i ovdje boravio. Najlakše je reći Matej je bio drogiran, ali zar onda ne bi bili drogirani i oni koji su s njim bili tu večer za istim stolom? A opet, njegovo trčanje nije ciljano, nego besciljno i moguće je da je bio drogiran, čak i vrlo izvjesno.

Da netko na ovu beogradsku hladnoću iziđe u kratkoj majici, da trči naprijed pa se vraća, to meni nije uobičajeno ponašanje. Mi do danas ne znamo čime je ono uvjetovano. Je li se on išao s nekim naći jer je imao dogovor, je li išao nešto kupiti pa se onda namjeravao vratiti u noćni klub, to još nije rasvijetljeno, piše Slobodna Dalmacija.

Možda se spuštao stepenicama prema rijeci Savi kako bi nekoga pričekao da dođe gliserom ili nekim drugim plovilom po njega ili da on nekoga dočeka ili nešto preuzme. Ne znam, stvarno. Volio bih da to znaju moji kolege i siguran sam da to utvrđuju. A zašto to ide toliko sporo, teško mi je reći. Neću ulaziti u to kada su njegovi prijatelji prijavili nestanak, ali mi je jako čudno da su tek reagirali kada su odlazili iz 'Gotika' u svoj iznajmljeni stan na Veterniku. To je par sati u kojima se nisu upitali - pa dobro, gdje je moj prijatelj? Ako je išao s nekom djevojkom... Znam ja i za ženske i te šeme, ali se to, koliko ja znam, uvijek kaže prijateljima. Možda ne s kim se ide, ali gdje se ide, na koju adresu, to sigurno", zaključio je Novaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije