Ispovijest majke čija je djevojčica preživjela masakr u školi. Njena objava uznemirila narod

2
Radiosarajevo.ba
Ispovijest majke čija je djevojčica preživjela masakr u školi. Njena objava uznemirila narod
Foto: Dž. K / Masakr u Beogradu

Na društvenim mrežama prethodnih dana povela se polemika nakon što se saznalo da su pojedini nastavnici učenicima Osnovne škole Vladislav Ribnikar upisivali ocjene u elektronski dnevnik osam dana nakon masakra koji se desio 3. maja.

Bojana Nedeljković, zamjenica predsjednika savjeta roditelja Osnovne škole Vladislav Ribnikar na Vračaru i majka učenika sedmog razreda ove škole na Twitteru je objavila screenshot objave majke druge učenice, kojoj je 11. maja upisana dvojka iz francuskog jezika.

"Moja Ana je preživela masakr u Ribnikaru. Pobjegla je. Ona je sedmi razred. Ne ide u školu. Danas joj je u e-dnevniku osvanula ocjena iz francuskog - 2, upisana četiri dana poslije sahrane preminule drugarice", napisala je ta majka, prenose srbijanski mediji.

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Komentari na objavi su da djeca pod traumama ne mogu ni da zaspe i da prolaze kroz težak psihološki period te da im je neshvatljivo da im se u ovom trenutku dijele ocjene umjesto utjehe i pomoći.

Dok su roditelji i dio javnosti s razlogom zbog ovoga uznemiren, Milorad Antić, predsjednik Foruma srednjih stručnih škola objašnjava kako se ovako nešto dogodilo:

Screenshot majke djevojčice koja je preživjela masakr u Beogradu
Foto: Instagram: Screenshot majke djevojčice koja je preživjela masakr u Beogradu

"Vrlo je vjerovatno da su u pitanju ocjene koje su zaostale, koje su djeca dobila prije prvomajskih praznika. Ne popunjavaju svi nastavnici ažurno online dnevnik, neki upisuju ocjene i poslije 15 dana, mesec dana. Ta nastavnica je možda mislila da mora da ispuni svoju radnu obavezu. Propust je direktora škole i pedagoga što ne prate upisivanje ocjena redovno. U ovim trenucima su kontrola i odgovornost neophodni."

Inače, na objavi majke djevojčice sedmog razreda vidi se i da su joj upisani 22. i 23. maja "neregulisani izostanci" na časovima engleskog i matematike. Antić kaže da se pod "neregulisanim" izostancima vodi svaki izostanak dok se ne donese opravdanje, i da sad djeca svakako mogu i ne moraju na nastavu u toj školi, prenose srbijanski mediji.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Prvi put nakon tragedije: Oglasila se porodica dječaka ubice

Prvi put nakon tragedije: Oglasila se porodica dječaka ubice

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije